TIOR

Alb racoros, de vara

Când vor fi cele mai crunte călduri ale verii, vei căuta un loc răcoros pentru a te relaxa şi a-ţi aduna puterile. De ce nu ar fi acest loc acasă? Amenajează-ţi locuinţa în aşa fel încât să fie oaza ta de linişte sau locul perfect pentru petreceri de-a lungul verii. Cum modifici întreaga locuinţă pentru a o adapta verii? Bineînţeles că avem noi câteva sugestii! 

 

Vara ne place albul. Dar albul este o alegere fericită pentru orice încăpere (chiar şi pentru bucătărie), oricând. 

 

Vopseşte ramele oglinzilor cu alb.

 

Un perete îl poţi dedica în exlusivitate unei "familii" de oglinzi: oglinzile oferă impresia unui spaţiu mai vast, aşa încât să fie evitată impresia de sufocare ce poate apărea atât de uşor în camerele mici şi în timpul caniculei, dar sunt şi simbol al elementului primordial: apa. Ce îţi doreşti vara mai mult decât cât mai multă răcoare şi apă?

 

Schimbă-ţi livingul: fă-l alb!

 

Nu trebuie să îl schimbi chiar pe tot. Văruieşte pereţii albi – se va usca repede şi nu vor avea nevoie de o nouă zugrăvire când se termină sezonul: albul se potriveşte cu orice. Apoi, poţi îmbrăca dulapurile în autocolant alb, iar canapelele, fotoliile şi/ sau scaunele îmbracă-le în huse albe sau crem. Albul acesta poate avea chiar şi o tentă foarte discretă de culoare.

 

Alege aşternuturi diafane pentru dormitor.

 

Alege, pentru dormitoare, aşternuturi albe, simple. Pot fi din bumbac sau dintr-o altă ţesătură, dar să respecte condiţia cea mai importantă în dormitor: să fie confortabile şi plăcute la atingere. Cu cât sunt mai subţiri, cu atât vor arăta mai drăguţ şi mai elegant şi vor face curăţarea şi uscarea lor mai rapide.

 

Etalează ornamentele de sezon.

 

Dacă ai o cutie de bijuterii îmbrăcată în scoici sau o colecţie deosebită de scoici, de vaporaşe sau de vapoare în sticlă, acum este momentul să le pui în valoare. Aşază-le în locuiri unde să nu atragă atenţia foarte mult, dar să fie vizibile şi să poată fi admirate de orice privitor curios.

 

De asemenea, poţi pune în practică un mic proiect de lucru manual: dacă ai o oglindă cu o ramă mai lată (chiar dintre acelea pe care le-ai vopsit cu alb, eventual imediat după aplicarea vopselei, pentru o mai bună adeziune), poţi lipi pe rama aceasta cu silicon, superglue sau cu ce crezi tu de cuviinţă o colecţie de scoici adunate special în acest scop.

 

Joacă-te de-a marinarul!

 

Imprimeurile marinăreşti se poartă vara: şi în vestimentaţie, şi în home design. Ştim că acest lucru presupune imprimeu în dungi cu albastru (bleumarin) şi poate chiar un strop de galben, însă nu zice nimeni că trebuie să fie chiar toată casa albă – nu crezi că ar deveni monotonă?

 

Schimbă perdelele cu unele albe, diafane!

 

Haide, schimbă-le! Măcar într-o cameră! Ştii foarte bine că accesoriile pentru ferestre schimbă aspectul întregii camere. Vara, perdelele subţiri, transparente, albe (sau crem sau, cel mult, pastelate) sunt cele mai recomandate, pentru că îţi vor oferi acea stare de calm şi reverie, având o eleganţă aparte.

 

La iarnă, acestea vor face încăperea să arate şi mai rece decât este, de fapt; acum este momentul lor!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI