TIOR

Ai un semineu? Si cum il decorezi?

Şemineul, atunci când există într-o încăpere, tinde să acapareze privirile tuturor celor care intră în această cameră – mai ales dacă este aprins. Prin urmare, acum, când lumea întreagă se îmbracă în straie de sărbătoare, şi acest element care este adesea numai decorativ, trebuie accesorizat.

 

Nu îţi face inimă rea nici dacă nu ai un şemineu. Vizitează tu frumuşel articolul despre cum se decorează pentru sărbători o casă în copac şi vei vedea în ultima imagine din galeria foto că se poate să ai un şemineu simpatic şi fără să ai şemineu. Comanzi sau construieşti tu un soi de ramă care să aibă forma cadrului unui şemineu, cu poliţă şi pereţi laterali. Apoi, în partea de jos vei aşeza câteva buturugi, ca şi cum te-ai pregăti să faci focul.

 

Dacă este şi cald în casă, este perfect! Şi dacă vrei neapărat să ai şi flacără, vei aşeza lumânări micuţe în formă de semicerc în jurul buturugilor, dar nu prea aproape, ca să nu se aprindă şi lemnul, ci să fie numai luminat.

 

Şi, ca să trecem la subiect, te vom întreba din nou: cum decorezi şemineul (chiar şi pe cel improvizat şi care nu va arde niciodată)?

 

În stil rustic

 

Decorarea şemineului în stil rustic ar presupune aşezarea unor fructe (de preferat mere şi nuci, aşa cum ştim că primeau odinioară colindătorii, dar poţi strecura şi câteva clementine) între crengi de brad sau frunze uscate culese cu grijă din parcuri înainte să fi plouat şi să le fi udat.

 

Dacă nu îţi plac nici crengile de brad, nici frunzele uscate (sau poate nu sunt suficient de accesibile aceste obiecte), poţi cumpăra din timp (de aceea scriem articolul cu aproape două săptămâni înainte) câţiva trandafiri foarte înfloriţi şi pe care îi vei lăsa să se usuce. Vei păstra numai petalele şi le vei presăra deasupra poliţei cu fructe.

 

În stil american

 

Americanii, aşa cum ai văzut şi tu în filme, au un stil ceva mai pompos de decorare a casei. În primul rând, o ornează şi pe exterior, şi pe interior. În al doilea rând, în interior sunt crenguţe de brad, coroniţe din crengi de brad şi instalaţii luminoase în toată casa. Şemineul are de obicei crenguţe de brad, conuri şi globuri mici ca ornamente. Însă adesea sunt folosite şi instalaţii luminoase, şosete în care să lase Moşul bunătăţi, decoraţiuni în formă de oameni de turtă dulce şi aşa mai departe.

 

Într-o notă personală

 

Bineînţeles, pentru că eşti la tine acasă, poţi decora cum vrei tu. Poţi să îţi decorezi poliţa şemineului cu colecţia de Moşi Crăciuni, poţi scoate globurile cu zăpadă, pinguinii, renii, ramele foto speciale pentru Crăciun şi tot ce mai ai tu frumuşel şi potrivit sărbătorilor de iarnă prin casă. Ornează-ţi casa aşa cum îţi cântă sufletul să o faci!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI