TIOR

Ai prea multi oaspeti?

Am discutat şi într-un articol anterior despre oaspeţii nocturni. Dacă nu ai un conac unde să îţi poţi pofti oaspeţii să rămână peste noapte, va trebui să găseşti o soluţie pentru a face loc pentru mai multe paturi, mai multe locuri de dormit. Iată către ce subiect este orientat articolul de faţă: cum să asiguri cât mai multe posibilite locuri de dormit pentru oaspeţii tăi fără a-ţi aglomera prea tare locuinţa?

 

Câte o canapea în fiecare dormitor

 

În dormitoare, chiar dacă sunt utilizate paturi mari de câte două persoane pentru amenajarea camerelor, se poate să mai încapă măcar o saltea sau un fotoliu extensibil. Canapeaua nu trebuie să fie extensibilă, ci numai sufiecient de lungă cât să încapă un om în ea şi să fie cât se poate de confortabilă.

 

"Buncăre" ascunse

 

Când uşile sunt închise ori când cortinele sunt trase, locul acela va arăta ca un dulap sau ca un atelier oarecare. În momentul în care barierele se deschid, sunt arătate cuşete prietenoase, frumos aranjate, cu aşternuturi proaspete şi în care nu s-a tăvălit nimeni.

 

Desigur, nu trebuie ca aceste paturi să fie mereu deja pregătite şi poţi folosi acel spaţiu şi pentru depozitarea diferitelor obiecte. Dar saltelele trebuie să existe, locul trebuie păstrat curat şi bine aerisit, iar orice obiect depozitat acolo trebuie să poată fi înlăturat cu uşurinţă şi să nu dăuneze calităţii saltelei sau locului de dormit.

 

Paturi etajate

 

Paturile etajate, în special dacă le aşezi în camera copiilor, indiferent de vârsta copiilor sau de numărul lor, sunt întotdeauna o idee bună. Nu-i nimic dacă ai un singur copil: patul în plus poate fi utilizat pentru a găzdui într-o noapte un prieten venit la petrecerea în pijamale a copilului tău sau poate fi utilizat pentru a primi orice alt oaspete venit să rămână o perioadă la voi. Important este să încapă în pat şi să nu îi intre arcurile în coaste.

 

Paturi rabatabile

 

Despre paturile rabatabile şi cât de adaptabile sunt acestea poţi citi mai multe aici. Nu ocupă mult loc, sunt uşor de instalat şi, în funcţie de ce alegi tu, când este strâns patul rabatabil poate fi un tablou mare şi frumos, un dulap, o bibliotecă, o canapea şi aşa mai departe.

 

Un pat în "pod"

 

Vei vedea în ultima imagine din galeria foto că într-un dormitor spaţios şi care are tavanul foarte înalt s-a construit un semi etaj unde s-a aşezat o saltea. Acela este un locşor numai bun pentru un oaspete care îţi este drag şi pe care îl poţi primi să doarmă în cameră cu tine, chiar dacă nu are loc în acelaşi pat.

 

Soluţii pentru intimitate

 

În primul rând, trebuie să respecţi regulile de igienă şi să ai pentru fiecare pat cel puţin câte un set de cearşafuri curat, perne disponibile şi, eventual, câte un prosop curat pentru oaspeţii tăi.

 

În al doilea rând, ar fi drăguţ, să zicem, să ai un panou pliabil, perdeluţe sau cortine pe care să le poţi folosi pentru a proteja intimitatea oaspeţilor tăi, mai ales dacă îi culci într-o cameră fără uşi (un apartament sau o zonă din apartament de tip open space).

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI