TIOR

Ai chef de noduri si impletituri?

Dacă îţi plac împletiturile, îţi va plăcea şi acest articol sau măcar galeria foto pe care am pregătit-o pentru tine. Împletiturile oferă impresia că totul este făcut de mână, dar pot şi elegante şi simpatice, handmade-ul un trebuie perceput ca un proces de creare brut şi nefinisat. Iar acum să detaliem...

 

Împletiturile pot fi pe pereţi...

 

Poţi introduce în decoraţiunile pentru pereţi sfoara sau orice altă împletitură din nuiele sau fire de cânepă; de exemplu, lambriurile pot fi decorate cu astfel de elemente. Apoi, poţi crea diverse ornamente pentru pereţi din sfoară sau alte împletituri (eventual, lucruri croşetate, dacă ştii): litere, cuvinte, fraze de bun venit, floricele sau orice alte forme îţi doreşti şi crezi că poţi crea.

 

... sau pe scaune...

 

Îţi aminteşti că în articolele despre handmade ţi-am sugerat, la un moment dat, să creezi un taburet din bidoane uzate? Acestea trebuie învelite într-o folie din burete, ca să fie moi şi confortabile, apoi decorate. Poţi folosi orice tip de împletitură pentru a decora aceste taburete. De altfel, vei vedea astfel de taburete şi în imaginile din galeria foto.

 

... Pot forma suporturi pentru veioze...

 

Poţi atârna veiozele, sfeşnicele sau alte accesorii (care nu sunt corpuri de iluminat) de tavan cu ajutorul sforilor, dar poţi folosi şi o sfoară foarte groasă pentru a o împleti în jurul unei ţevi care să susţină lampa aşa încât să nu se vadă (vezi veioza cu picior înalt din prima imagine).

 

... pot sta la baza unor elemente decorative simpatice...

 

Dacă locuinţa ta presupune şi trepte, s-ar putea să îţi doreşti ca pe lângă acestea să existe şi o balustradă, iar aceasta poate fi dintr-o sfoară foarte groasă, înnodată la capete, aşa ca sforile care te ajută să treci podurile vechi din lemn.

 

Poţi folosi sfori şi/sau împletituri şi pentru a decora orice ramă care ţi se pare a fi prea simplă sau prea banală: le poţi folosi pentru a crea diverse modele (pe care poţi să le colorezi apoi) sau pentru a îmbrăca în totalitate rama despectivă.

 

Dacă îţi place ideea de handmade cu diverse tipuri de împletituri, ne poţi lăsa comentarii pe Facebook la articolul acesta sau mesaje private, iar noi vom crea un top 10 cele mai simpatice lucruri handmade cu sfoară.

 

... pot reprezenta un mod de accesorizare accesibil oricui.

 

Împletiturile vegetale sau sfoara sunt materiale uşor de obţinut pentru crearea de accesorii personalizate şi ne plac lucrurile accesibile, nu-i aşa? Poţi transforma şi obiecte vechi în ornamente noi. De exemplu, poţi crea un nou acoperământ pentru o ramă dintr-o veche curea împletită din piele? Nu ai nevoie decât de puţin lipici, o foarfecă şi puţină îndemânare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI