TIOR

Adaptări pentru animalele de companie

Multe familii adoptă un animal de companie şi îl îndrăgesc aproape la fel de mult ca pe un suflet uman. Prietenii noştri necuvântători vin în multe forme şi dimensiuni, de la peşti şi broaşte ţestoase la câini şi pisici. Dacă unele dintre ele nu au nevoie decât de o cuşcă sau un acvariu, unele vor să fie stăpânii casei si să patruleze liberi. Ce măsuri trebuie să luăm în cazul câinilor şi pisicilor de apartament?

 

Amenajarea „bucătăriei”

 

Animalele tind să fie mai puţin ordonate când vine vorba de mâncare. Tocmai de aceea, trebuie să aveţi dumneavoastră grijă ca prietenii necuvântători să mănânce într-un singur loc, din boluri speciale, din care vor mânca numai ei.

 

Este recomandat ca bolurile pisicii sau câinelui dumneavoastră să fie în bucătărie, la un nivel cât mai jos, astfel încât să vă sincronizaţi orele de mâncare, dar să nu vă deranjeze în timpul mesei.

 

„Dormitorul” pentru animalele de companie

 

Cu siguranţă este de preferat să nu îi permiteţi accesul animalului în dormitorul dumneavoastră, astfel încât să evitaţi umplerea aşternuturilor de păr.

 

Totuşi, va trebui să amenajaţi un colţ special unde animalul dumneavoastră de companie să doarmă: un coş personalizat sau un pătuț, cu dimensiunile necesare şi cu pătura pe care nu o veţi mai folosi în vreun alt scop vreodată.

 

De asemenea, este recomandat să achiziţionaţi jucării sau suporturi pe care să se urce, astfel încât să nu fie tentaţi să vă distrugă mobila ascuţindu-şi ghearele sau rozând colţurile canapelelor şi pantofii.

 

Cum adaptăm apartamentul la noua prezenţă?

 

Fără doar şi poate, va trebui să daţi cu aspiratorul destul de des, să periaţi regulat prietenul blănos şi să vă înarmaţi cu multă răbdare pentru a face curat ani de-a rândul: afecţiunea pe care o oferă patrupedele vine cu un preţ.

 

Indiferent de lungimea blănii câinelui sau pisicii dumneavoastră, va trebui să alegeţi mobilier cu huse din materiale alunecoase, uşor de scuturat şi de periat – curăţenia de la sfârşitul săptămânii va fi o adevărată distracţie!

 

De asemenea, este bine ca materialele de pe canapele şi orice alte textile ce acoperă mobilierul dumneavoastră să fie materiale de se spală uşor şi care sunt rezistente la pătat. Dacă animalul de companie nu vă face o bucurie directă şi palpabilă, există oricum şansa să vă dea peste ceaşca de cafea, să plimbe sticla de ulei prin casă şi aşa mai departe. Cert este că trebuie să alegeţi materiale suferitoare, să aveţi huse de schimb şi să ţineţi detegenţii întotdeauna la îndemână.

 

Evitaţi covoarele care acoperă întreaga pardoseala: optaţi pentru covoare de dimensiuni reduse şi cu perii mici – vor fi mai uşor de curăţat.

 

Puteţi asorta mobilierul sau decoraţiunile interioare cu blana micului prieten. Includeţi-l în fotografiile de familie şi păstraţi câte un colţ pentru el în fiecare cameră (cu excepţia dormitorului).

 

Baia: Nu uitaţi, mai ales în cazul pisicilor, de amplasarea litierei (vasul lor de toaletă) – folosiţi nisip special, disponibil în orice petshop, pentru ţinerea sub control a mirosurilor neplăcute. Este recomandat ca aceasta să fie amplasată în baia dumneavoastră, pentru evidarea disconfortului estetic şi olfactiv în restul casei; este valabil şi pentru scutecele pentru câinii mici.

 

Nu în ultimul rând, nu uitaţi de vizitele regulate la veterinar, astfel încât să evitaţi contactarea diferitelor boli sau afecţiuni ale animalului.

 

Surse foto: gothamcityinsider.com, liteplace.com, thefancy.com, rethinkthesink.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

903.66 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI