TIOR

Acorduri intre natural si modern

Elementele naturalului trebuie acordate cumva cu tendinţele modernismului care îşi doreşte să cucerească lumea. Adesea, aceasta combinaţie trebuie să aibă loc şi necesită, deci, un compromis, atunci când două persoane doresc a se muta împreună, dar au preferinţe diferite privind amenajările interioare.

 

Nu trebuie, totuşi, să punem eticheta aceasta a cuplului neomogen, de obicei lucrurile sunt mai complicate de atât. Aşadar, ne vom opri la recomandări de design interior şi vă vom lăsa pe dumneavoastră să găsiţi motivaţia.

 

Mese naturale...

 

...şi nu ne referim la alimentele consumate (deşi nici această recomandare nu ar strica), ci la materialul din care este fabricată piesa centrală de mobilier din living şi din bucătărie. Combinaţia dintre modern şi rustic are întotdeauna un efect puternic asupra privitorului şi ajută la crearea unei atmosfere dinamice. În plus, această combinaţie va facilita exprimarea diferitelor preferinţe.

 

Iluminare modernă

 

Corpurile de iluminat diferă foarte mult de la producător la producător, dar şi în funcţie de tendinţele anuale şi de zonele geografice. Aşadar, aveţi de unde alege! Încercaţi să vă orientaţi către produse care dau o lumină cât mai clară şi care să se potrivească pe cât de bine posibil cu restul obiectelor alese pentru decorarea casei dumneavoastră.

 

Arta şi mobilierul neconvenţional se vor împleti de minune cu amprentele lăsate de natură în tablouri, în ghivece sau prin ţesăturile cuverturilor sau perdelelor.

 

Case cu ochii larg deschişi

 

Contactul cu natura este foarte important şi nimic nu îl poate recupera mai bine decât câteva ferestre largi, cât mai înalte, care să permită admirarea unei panorame autentice. Balcoanele deschise şi verandele sunt, de asemenea, de preferat.

 

Mobilier din lemn

 

Mobilierul din lemn lăcuit, care să rămână în culoarea naturală, şemineul şi pereţii placaţi cu piatră naturală ajută la recuperarea unui aspect cât mai natural. Totuşi, amenajările cu parfum modern, forma mobilierului şi tipul decoraţiunilor alese vor contrabalansa compoziţia şi vor ajuta la crearea unei atmosfere echilibrate între cele două concepte.

 

Predilecţia pentru linii orizontale

 

Orientarea pe orizontală a materialelor este una dintre modurile de manifestare a artei moderne. Liniile orizontale realizate cu ajutorul plăcilor de lemn şi elementele rustice constituie un contrast care atrage privirile şi care se potriveşte de minune temei noastre.

 

Şemineu înalt

 

Şemineul este adesea un moft estetic în zilele noastre, iar prin natura sa este un element rustic, un detaliu ce trimite cu gândul la forma primară a lucrurilor. Un şemineu înalt până în tavan este, totuşi, o modificare modernă a acestui element, iar dacă veţi păstra şi culorile într-o paletă neutră, efectul va fi şi mai puternic.

 

Evitaţi modelele

 

Având în vedere că deja îmbinarea celor două stiluri de amenajări antitetice sunt combinate, încercarea de a potrivi între ele şi câteva imprimeuri, câteva pattern-uri, ar putea avea efecte catastrofale. Recomandat este să optaţi pentru modele cât mai simple atât pentru covoare, perdele şi aşternuturi, cât şi pentru ornamentele pe care doriţi să le includeţi în noua dumneavoastră locuinţă.

 

Dacă, totuşi, simţiţi nevoia unui imprimeu într-o cuvertură sau dacă vă place foarte mult tapiţeria unei canapele, însuşiţi-v-o – singura condiţie este ca nuanţa imprimeului să fie cât mai apropiată de cea a materialului în care acesta este tipărit sau ţesut.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI