TIOR

Accesorii pentru sezonul de toamna-iarna 2014

Când vin vreumuri grele şi reci, trebuie să te pregăteşti: şi pe tine, şi casa ta. Ce prevede sezonul de toamnă-iarnă în privinţa amenajărilor interioare? Probabil că ştii deja că trebuie să te aştepţi la lucruri pufoase şi preferinţe pentru culori calde, dar listele nu se opresc aici.

 

O blană falsă

 

Aşază pe canapeaua din living (sau pe un fotoliu, sau pe pat) o pătură foarte pufoasă, o cuvertură moale sau o blană (de preferat să fie artificială) – trebuie întotdeauna să fie ceva moale şi călduros la îndemână, pentru a te înveli şi a te cocoloşi atunci când te trece un fior, dacă te ia frigul prin casă.

 

Taburete aurii şi accesorii strălucitoare

 

Toamna şi iarna sunt anotimpuri când soarele nu încălzeşte la fel de puternic ca vara şi se mai şi ascunde şi după nori, aşa că lipsa luminii solare trebuie compensată cu ceva. Designerii de interior recomandă ca în această perioadă să fie folosite accesorii aurii, argintii sau sidefate. Bineînţeles, nuanţele acestora depind de restul decorului – va trebui să ţii cont de culori, nuanţe şi aspectul celorlalte detalii (mânere, corpuri de iluminat etc). Pentru a defini această recomandare, analizează imaginile din galeria foto.

 

Piese noi de artă

 

Piesele noi de artă nu trebuie să fie foarte costisitoare, ci pot fi realizate şi de cineva din familie – chiar şi de copii. Important este să împrospătezi aspectul pereţilor cu decoraţiuni noi. De asemenea, acestea pot fi înlocuite de proiecte de lucru manual, de o tablă neagră pe care să desenaţi zilnic câte ceva sau de un avizier unde să schimbi periodic pozele şi bileţelele.

 

Prosoape mai moi

 

Măsurile pe care le iei când te pregăteşti pentru sezonul rece trebuie să fie pentru toată casa. Respectiv, este recomandat ca şi la baie, de exemplu, să faci mici schimbări: alege prosoape noi, mai pufoase decât cele folosite vara şi, eventual, care să se înscrie într-o paletă cromatică de galben-oranj-cărămiziu-maro.

 

Huse noi de perne

 

Şi nu este de ajuns să fie huse noi, ci trebuie să aibă anumite texturi sau anumite culori. Iată care sunt materialele preferate ale sezonului: catifea, materiale strălucioare sau cu imprimeuri lucioase, pânză groasă de sac sau bumbac fin, moale, în nuanţe de galben sau de auriu – acestea din urmă se potriesc perfect cu celelalte cerinţe cromatice ale sezonului, respectiv cu nuanţele calde şi cu nuanţele neutre.

 

Covoare – ca accesoriu nou sau ca elemente înnoite

 

În sezonul rece ne place să ne înconjurăm cu obiecte care să ţină cald sau care să ofere, spre confortul mental al persoanei, măcar impresia de spaţiu cald, prietenos, călduros. Aşadar, dacă până acum nu ai avut covoare prin casă, s-ar putea să îţi doreşti să iei un covor mic măcar pentru dormitor şi baie, iar dacă ai avut, s-ar putea să vrei să le schimbi cu unele mai groase, mai moi, mai plăcute la atingere.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI