"Acasa" – muzeul istoric al persoanei

12-12-2013 / Blog amenajari locuinte
Nu poți ști cine ești dacă nu știi și cine ai fost. De aceea, amenajările interioare din locuința ta trebuie să o transforme într-un muzeu personal. Locuința ta trebuie să vorbească despre tine, să îți amintească în mod constant care îți sunt valorile și care îți sunt idealurile. 
 
Locul tău special 
 
Oricine are un loc anume unde și-a plantat un colț de suflet: o zonă dintr-un oraș, un oraș din țară sau din afara ei, un monument, o instituție, o locuință etc. 
 
Încearcă să găsești o reprezentare artistică a acelui loc special – dacă nu îți reușește, nu dispera, ci amintește-ți că întotdeauna lucrurile făcute cel mai bine sunt cele pe care le faci cu mâna ta. 
 
Harta și istoricul 
 
Întinde pe unul dintre pereții casei tale o hartă a lumii sau una a României (le poți agăța pe amândouă pe pereți diferiți). Prinde piuneze în culori diferite pentru locurile pe care le-ai vizitat și ți-au plăcut, locuri pe care le-ai vizitat și la care nu te-ai întoarce, locurile pe care ai vrea să le vizitezi și locurile unde nu ai vrea să ajungi niciodată. 
 
Desigur, vei putea să atașezi fiecărei destinații și piuneze personalizate sau bilețele care să completeze semnificație fiecărui loc: nume, dată, obiective turistice (dacă este cazul) etc. 
 
Declarații înrămate 
 
Poți înrăma vederi cumpărate sau primite din diferite vacanțe, fie fotografii cu cele mai importante evenimente din viața ta; poți imprima pe orice fundal, cu orice font, orice citat care te face să tresari, să suspini, să te bucuri ori să te-nfiori, pentru ca apoi să îl înrămezi în culori, texturi și dimensiuni diferite. 
 
Suveniruri cu povești 
 
Unele lucruri vor rămâne întotdeauna gunoaie... pentru unii. Păstrează lucrurile care te ajută să călătorești cu mintea înapoi la un moment care te-a bucurat: prima ta șosețică, dopuri de sticle de vin deschise la diferite ocazii, unghiile și mustățile primului tău cățel, prima colecție de frunze, colecția de pietre și așa mai departe. 
 
De exemplu, un cuplu american a păstrat dopurile de la sticlele de șampanie deschise după nașterea fiecărui copil. Uite cât de frumos arată așezate împreună și înrămate! Dacă le-ai vedea împrăștiate undeva, ar părea simple gunoaie, dar ele au povești de viață închise în pluta lor. 
 
Vacanță vizuală 
 
Aranjează un panou cu cea mai completă vacanță: lista cu obiecte de pus în bagaj, biletele de tren (sau bonul de benzină), amenzi, bilete de transport în comun, fotografii, șervețelul de la restaurantul preferat, pliantul de la grădina zoologică și orice alteceva poate servi ca suvenir și ai păstrat din călătoria cu pricina. 
 
Poți crea un panou separat cu întreaga călătorie a vieții tale, de la fotografia de la nunta părinților la bilețelul primit la naștere de la spital, precum și fotografia din clasa întâi, primul bilețel primit de la copilul de care îți plăcea, fotografii cu întreaga familie, prima felicitare primită și așa mai departe. 
 
Desenele copilăriei – cele mai de preț opere de artă 
 
Dacă mai găsești dintre desenele pe care le-ai executat în copilărie înseamnă că mama ta le-a apreciat mai mult decât tine, așa că mulțumește-i, apoi înrămează-ți-le. Dacă nu mai ai desene de pe vremea aceea, păstrează și înrămează desenele primite de la copiii prietenilor, de la nepoței sau de la propriii copii – sunt cea mai sinceră formă de exprimare a sentimentelor și piese unicat de artă nonconformistă. 
 
Sursa foto: houzz.com 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.