TIOR

Acasa este acolo unde este pacea

Acasă este acolo unde este pacea, adică acolo unde nu mai este stres, unde nu sunt griji, unde stai bine, unde fruntea îţi este senină, chiar dacă întâmpini, ca orice om, probleme de zi cu zi. Cum amenajezi o astfel de locuinţă senină şi calmă? Sunt câteva detalii pe care ar fi bine să le respecţi, chiar dacă le adaptezi stilului tău de viaţă şi gusturilor tale. Iată câteva repere...

 

Ordine de suprafaţă în fiecare zi

 

Aşa cum scriam într-un articol anterior şi, de fapt, în mai multe articole anterioare, este recomandat să faci aşa-numita "ordine de suprafaţă" în fiecare zi. Acest lucru ar însemna lucruri mărunte şi rapide, pe care şi copiii tăi (dacă ai) le pot face şi care nu durează prea mult, aşa că nu ţi-ar da programul peste cap.

 

De exemplu, pune-ţi hainele la spălat sau în dulap imediat ce te-ai schimbat şi imediat ce le strângi de pe balcon sau de pe uscător, spală vasele imediat ce ai terminat de gătit sau de mâncat, pune pantofii şi papucii în suport de îndată ce i-ai descălţat şi aşa mai departe.

 

Mai simplu, mai organizat

 

Păstrează totul cât mai simplu – măcar la suprafaţă. Păstrează totul organizat şi simplu: lasă cât mai puţine decoraţiuni la vedere, nu aglomera niciuna dintre camerele locuinţei tale şi, astfel, vei oferi un aer mai relaxat şi mai plăcut întregii case.

 

Cele 5 elemente primordiale ale lumii

 

Când am discutat despre Feng Shui, am menţionat faptul că ar fi recomandat ca în fiecare cameră să fie prezent fiecare dintre cele 5 elemente primordiale: apă (printr-o fântână arteziană, un acvariu sau un tablou cu apă, flori într-un bol transparent), pământ (prin pietre sau plante în ghiveci), foc (prin lumânări, printr-un şemineu sau reprezentări artistice ale focului), metal şi lemn (mobilier, decoraţiuni etc).

 

Podele curate şi libere

 

Păstrează şi podelele libere şi curate pentru a crea un spaţiu plăcut, relaxat, uşor de curăţat. Cu cât pare totul mai aerisit, cu atât este mai plăcut să stai acasă, nu-i aşa? Priveşte şi imaginile din galerie pentru a te convinge.

 

Accesorii puţine, dar semnificative

 

Nu aglomera locuinţa cu accesorii de tot felul: poţi păstra o parte din casă (un perete, câteva rafturi, o vitrină etc) unde să îţi aşezi obiectele personale pe care vrei să le revezi cât de des: cărţi, rame cu fotografii dragi, suveniruri etc. Totuşi, nu aglomera pereţii, mesele, biblioteca şi dulapurile deschise cu accesorii, păstrează la vedere doar obiectele cu adevărat importante pentru tine şi familia ta.

 

Parfumuri uşoare

 

Te vei întoarce mereu cu plăcere într-un loc frumos mirositor, dar este important ca parfumul să nu fie prea puternic. Poţi parfuma încăperea cu potpourri, cu beţişoare parfumate, cu lămpi de aromatizare, cu lumânări parfumate sau, pur şi simplu, cu odorizant de cameră. Totuşi, cele mai plăcute arome sunt cele naturale: încearcă să parfumezi locuinţa cu plante naturale frumos mirositoare: iasomie, frezii, levănţică, flori de tei etc.

 

Bileţele pentru fiecare zi

 

Pentru a păstra totul ordonat şi frumos, ai nevoie de organizare. Obişnuieşte-ţi familia şi obişnuieşte-te şi tu să vă lăsaţi bileţele prin casă: pe aceste bileţele veţi scrie şi ce are de făcut fiecare, dar şi gânduri frumoase de la unii pentru alţii.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI