A venit toamna! De-adevaratelea?

08-11-2013 / Blog amenajari locuinte
Deşi vremea este schimbătoare, toamna a venit, a plecat şi s-a şi întors în ultimele trei luni. Aşadar, aveţi mai mult timp pentru amenajări de toamnă. Citiţi în continuare ca să vedeţi ce ni s-a mai năzărit! 
 
Despre adaptarea interiorului la venirea toamnei am mai discutat, motiv pentru care nu vom  insista foarte mult pe acest aspect. În primul rând, trebuie spus că acest anotimp vine cu nuanţe aurii şi culori ruginite – aşadar, schimbaţi husele, scoateţi din dulapuri bolurile pentru potpourri-ul de toamnă, schimbaţi autocolantele şi înlocuiţi florile proaspete din vaze cu flori nemuritoare. 
 
În al doilea rând, ştiţi deja că totul trebuie să fie mai prietenos: textura materialelor care vă ating trebuie să fie una cât mai plăcută. Totul trebuie să fie moale şi să ţină cald: pături pufoase, şemineul pornit, pernuţele decorative îmbrăcate cu feţe moi, şoşoneii la îndemână sau, mai bine zis, la îndepicior. 
 
Exteriorul trebuie şi el decorat. Nu ignoraţi felul în care arată căminul dumneavoastră de afară: este prima imagine pe care o veţi întâlni când veniţi acasă, iar dacă aceasta vă demoralizează, starea de spirit pentru restul zilei este compromisă. Trebuie să evităm acest lucru! 
 
Mansardă asezonată 
 
Mansardă, balcon sau terasă, acest spaţiu trebui decorat! Înlocuiţi măsuţa de cafea folosită în timpul verii cu un balot bine legat de paie. Nu îl înveliţi cu nimic ori, în cazul în care vreţi să dejunaţi pe această masă improvizată, aşezaţi un ştergar ţesut manual. Aşezaţi peste balot un coşuleţ cu nuci, alune, mere şi orice vă mai pofteşte inima. Alături, s-ar potrivi de minune o vază înaltă, transparentă, cu gerbera galbene, levănţică sau câteva crenguţe uscate sau crenguţe de brad – în funcţie de zona în care vă aflaţi. 
 
Dovlecii decupaţi sau nu – prietenii doamnei Toamnă
 
Aşa cum puteţi observa şi în imaginea de mai sus, dar şi în multe alte imagini care vor să reprezinte toamna, dovleacul este invitat de onoare. Pe „masă” sau alături ori chiar pe pervaz, aşezaţi câţiva dovleci, chiar şi din soiuri diferite (portocalii sau albi, rotunzi sau alungiţi). Pe aceştia puteţi să îi scobiţi şi să îi ciopliţi în aşa fel încât să fie nişte figuri. 
 
Leagăn din lemn masiv 
 
Orice ornamente sau piese de mobilier din lemn trebuie să fie cât mai puţin modificate, chiar dacă sunt tratate pentru a rezista mai bine umezelii şi intemperiilor. Încercaţi să menţineţi aspectul cât mai natural al lemnului şi, mai ales, nu îl vopsiţi. Dacă aşezaţi pe el şi câteva perne îmbrăcate în feţe simple realizate din iută sau din bumbac fără împrimeu, veţi da o notă puţin mai călduroasă acestui colţ din căminul dumneavoastră. De asemenea, pentru un confort sporit, puteţi înveli bancă într-un aşternut din blană (naturală sau artificială) sau unul ţesut manual, pentru un decor rustic. 
 
Aranjamente florale potrivite şi zgribulite 
 
Nu trebuie să vă bateţi prea mult capul cu finizarea decoraţiunilor de toamnă: dacă am depăşit septembrie, ne asumăm faptul că vântul ne deranjează florile şi gândurile, prin urmare un aspect uşor sălbatic al aranjamentelor florale este exact ceea ce trebuie! 
 
De asemenea, puteţi aşeza la îndemână şi câteva pături cu care să vă înveliţi în timpul petrecut în acest spaţiu, câteva decoraţiuni handmade realizate din sfoară, din iută, din boabe de sezon sau din frunze uscate. 
 
Sursa foto: houzz.com, pinterest.com. 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.