TIOR

9 Pasi pentru inainte de a renova...

În teorie, toată lumea ştie ce este de făcut înainte de a renova. În practică, tot mai scapă câte ceva dacă nu eşti atent. De aceea, considerăm necesară o listare a paşilor de urmat înainte de a începe renovarea unei locuinţe.

 

1. Curăţă şi împachetează. Totul!

 

Ştim că în timpul renovărilor se face mizerie, dar va trebui oricum să faci curăţenie înainte. Va trebui să cureţi totul pentru că va trebui să împachetezi tot ce se poate pentru a nu fi murdărit de muncitori. Şi, cum nu poţi împacheta obiecte murdare sau prăfuite, va trebui să faci curat.

 

Următorul pas este să împachetezi tot şi să înveleşti în folie protectoare mobilierul şi alte obiecte ce trebuie protejate de praf şi stropi de var, dar nu pot fi împachetate şi mutate prea uşor.

 

2. Alege mobilier cu rotile.

 

Ai nevoie de dulapuri cu roţi – ar fi ideal să te gândeşti la acest lucru încă de când te ocupi de amenajarea locuinţei. Întotdeauna vei avea şi obiecte ce trebuie mutate cât mai rapid şi pe care nu le poate muta o singură persoană, mai ales dacă nu se pot duce bucată cu bucată. Dulapurile cu rotile sunt prietenele tale.

 

3. Opreşte alarma de securitate.

 

Din ce în ce mai multe familii optează pentru această măsură de securitate: alarmele. Totuşi, dacă ai muncitori care se vântură pe toate uşile, alarmele se vor dovedi ineficiente. Dezactivează-le.

 

4. Protejează-ţi intimitatea.

 

Cu siguranţă nu vrei să te vadă muncitorii când ieşi în prosop din duş sau când te trezeşti dimineaţa şi umbli în pijamale prin casă. Delimitează spaţiul privat de cel unde trebuie să lucreze muncitorii şi care sunt zonele de acces: decide din timp în care baie sau dacă le vei permite accesul în baie şi în bucătărie.

 

5. Protejează lucrurile importante.

 

Precum am scris şi la primul punct, va trebui să îţi împachetezi de la început toate obiectele valoroase, indiferent că au valoare financiară sau sentimentală, ele trebuie protejate. Mută-le locul undeva unde nu pot fi deteriorate sau învăluie-le în folie protectoare sau huse corespunzătoare.

 

6. Eliberează zona de copii.

 

Copiii şi animalele de companie înseamnă haos atunci când este vorba de renovări: dacă în viaţă de zi cu zi prezenţa lor înseamnă doar un plus de dinamism şi de energie, atunci când toată casa este întoarsă pe dos, micuţii tăi sau animalul de companie nu trebuie să fie în mijlocul livingului tăvălindu-se în moloz.

 

În plus, chiar şi pentru oamenii mari este obositoare toată poluarea fonică ce se crează în timpul renovărilor (bocăneli, găurirea pereţilor, spargerea pereţilor, diferite obiecte scăpate etc) – pentru copii şi pentru animalele de companie, aceasta este un calvar, scuteşte-i!

 

7. Protejează-ţi grădina

 

Şi în exteriorul casei, la fel ca în interiorul căminului tău, trebuie să stabileşti zonele de acces ale muncitorilor, atât pentru a proteja aspectul proprietăţii tale, cât şi pentru a-ţi proteja intimitatea şi bunurile.

 

8. Cere ajutorul apropiaţilor

 

Adesea, muncitorii par incompetenţi, mai ales dacă nu îi angajezi prin intermediul unei firme. Nu ezita să apelezi la persoane apropiate, care au habar ce fac şi care sunt dispuse să te ajute – comunicarea şi, deci, rezultatele vor merge mult mai bine.

 

9. Gândeşte-te la un loc pentru escapade

 

Mai multă gălăgie, mai multă agitaţie, mai multe griji – din păcate, aceste trei lucruri vin la pachet cu termenul „renovare”. Înainte să te apuci de reconstruit şi redecorat, asigură-ţi un loc, undeva, departe de zarva şi aglomeraţia specifice renovărilor, un loc unde să te poţi relaxa, o oază de armonie.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI