TIOR

7 pasi pentru o curatenie rapida

După Revelion... nu se mai arată mulți viteji. Cum vei reuși să faci curat repede și eficient? Nu te grăbi și urmează pașii în ordinea recomandată. Aceste sugestii pot fi aplicate și înaintea primirii musafirilor, dar și în urma unei petreceri de pomină. 
 
Analizarea situației 
 
Uită-te de jur împrejur. Îngrozește-te: nu te gândi niciodată "ei, nu-i așa de rău!" Pune ordine în priorități și temporizează totul. 
 
Mai ales dacă ești contra timp, este foarte important să îți fixezi o anumită durată pentru fiecare acțiune necesară și să te cronometrezi. Încearcă să nu lași lucruri neterminate decât dacă este absolut necesar. 
 
Urmează o ordine 
 
Cel mai important este să nu treci de două ori prin același loc. Nu trebuie să îți pierzi timpul ștergând praful de pe o masă de două ori. De asemenea, va trebui să iei fiecare cameră pe rând pentru a o ordona. 
 
Este recomandat să începi cu baia și bucătăria, deoarece aici se găsesc cele mai dificile pete – se poate să fie necesar să lași soluțiile să acționeze, timp în care poți să te ocupi de un alt segment al curățeniei. Dacă acesta nu este cazul tău, începe cu orice ți se pare cel mai solicitant, astfel încât să nu obosești înainte de a ajunge la acel capitol. 
 
Începe de sus în jos 
 
Folosește instrumente și soluții corespunzătoare. Apoi, nu uita de aspirator: mai ales dacă ai animale de companie, aspiratorul nu trebuie să lipsească din casă. 
 
Aspiră pereții, șterge orice urmă de mizerie de pe dulapuri, de deasupra acestora și de pe pereți. Continuă cu aspirarea canapelelor, ștergerea meselor și aranjarea ornamentelor. Lasă la urmă ștergerea podelelor. 
 
Următorul pas: de la interior spre exterior 
 
De obicei valabilă pentru curățenia generală dinaintea unei petreceri sau a unei sărbători importante, regula "de la interior spre exterior" este foarte importantă. Dacă faci curat la interior, vei avea mai mult loc să depozitezi toate obiectele adunate din casă pe care trebuie să le ferești de eventuale accidente. 
 
Curățenia trebuie să se vadă 
 
Încearcă să nu expui foarte multe dintre obiectele personale. Chiar dacă sunt motive de mândrie, toate bunurile tale expuse ar oferi camerei impresia de aglomerare, impresie pe care vrei să o eviți când urmează să primești oameni sau când tocmai ai reușit să golești casa. 
 
Simplitatea este cheia: totul trebuie să lucească și suprafețele să fie cât mai line și mai puțin încărcate. 
 
Depozitare optimă 
 
Dacă ai multe mărunțișuri care stau de regulă înșirate prin vitrine și pe etajere, s-ar putea ca de data aceasta să îți dorești să le adăpostești cât mai bine. Alege câteva cutii de dimensiuni diferite și așează acolo tot ce crezi că nu va fi util prea curând sau că este prea sensibil pentru a fi lăsat expus. Asigură-te că știi ce așezi în fiecare cutie, deoarece se întâmplă foarte des să ai nevoie tocmai de un obiect din cea mai îndepărtată cutie. 
 
Curățenia trebuie să se simtă 
 
După ce ai scuturat, aspirat, lustruit și periat totul, nu mai lipsește decât să oferi fiecărei camere un aer proaspăt și frumos parfumat. Poți împrăștia câteva pufuri din parfumul preferat, însă recomandat este să apelezi la trucurile aromaterapiei. 
 
Sursa foto: retroeurope.com, movingwithgod.com, chicagonow.com. 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI