TIOR

6 Moduri pentru a te deconecta

Acasă este locul perfect pentru a te deconecta – amenajează-ţi locuinţa şi grădina (dacă ai norocul să ai una) în aşa fel încât să fie o oază de relaxare în orice moment al zilei. Alege zonele cele mai bune pentru a amenaja câte un colţ de meditare sau pentru yoga sau... pentru orice îţi doreşti. Până una alta, noi îţi vom recomanda 7 moduri în care să te de bucuri de casa ta şi de mediul înconjurător.

 

Bucură-te de natură cu tot ce are ea.

 

Nu te teme de ploaie, de albine sau de tunete. Ia-ţi un moment, închide ochii, goleşte-ţi mintea şi ascultă-le. Ce vine de la natură nu îţi face rău dacă nu faci nimic împotriva ei. Albina va pleca în curând, tunetele nu ţin o veşnicie, iar ploaia vine mai mereu cu belşug, chiar dacă uneori aduce adevărate năpaste. Ia-ţi un moment şi observă cum se hrăneşte fluturele acela din gladiolele din grădina ta sau a bunicii, observă plantele din ghiveci cum înmuguresc, cum înfloresc, cum se trec şi cum înmuguresc din nou şi învaţă de la ele că totul are o frumuseţe aparte şi că nimic nu este pentru totdeauna.

 

Dă o petrecere spontană!

 

Chiar aşa, pe nepusă masă: sună doi, trei prieteni şi cheamă-i la tine. Dacă nu ai frigiderul plin, spune-le ce ai tu şi zi-le să aducă şi ei ce-şi doresc a gusta. Aşază repede o masă, fă o selecţie de muzică, asigură-te că baia este curată şi primitoare. Lasă la baie o bombonieră cu dropsuri mentolate, aşază pe masă flori proaspete într-o vază improvizată şi gata! Oaspeţii tăi se vor bucura mai mult de buna dispoziţie şi de energia pe care o emană casa ta decât de un spaţiu unde totul este calculat şi pus la punct.

 

Socializează cu vecinii.

 

Întotdeauna este bine să te înţelegi cu vecinii: socializaţi! Nici măcar nu contează dacă pe teritoriul lor sau pe teritoriul lor, important este să ştii că are cine să sune la ambulanţă dacă ţi-e rău, că nu îţi vor rupe gardul dacă ai uitat să închizi câinele în curtea din spate într-o zi şi că ai nişte cunoştinţe simpatice alături.

 

Crează-ţi colţul perfect pentru relaxare.

 

Afară sau în casă, un cerc în jurul unui foc de tabără sau o zonă pentru jocuri de societate în living, un colţ unde să faci yoga şi să meditezi sau un colţ unde să poţi lectura în pace – tu ştii mai bine de ce anume ai nevoie şi ce se poate face în locuinţa ta. Trebuie doar să îţi acorzi credit: meriţi un loc pentru tine şi se poate face, aşa că treci la treabă. Chiar dacă durează câteva zile, trebuie să gândeşti că pe termen lung te vei bucura mult de alegerile tale dacă le faci pe cele potrivite.

 

Împarte grădinăritul cu cei mici.

 

Copiii sunt fascinaţi de ce se întâmplă în jurul lor: cum dintr-o floare se face un ardei, cum se transformă omizile în fluturi frumoşi, cum merg gărgăriţele pe unde le îndrumi şi aşa mai departe. Învaţă-i cât mai multe din ce vor să ştie, ajută-i să se familiarizeze cu natura şi felurile în care funcţionează ea şi va creşte un om frumos cu spiritul mereu tânăr.

 

Răcoreşte-te niţel, luminează-te niţel!

 

Dacă este vară, trebuie să te stropeşti. Dacă nu stai la casă, nu te poţi uda cu furtunul, dar poţi oricând să ieşi în spatele blocului cu prietenii, cu propriii copii sau cu vecinii care sunt destul de trăzniţi pentru a te urma şi pistoalele cu apă pline cu "muniţie" şi să vă distraţi puţin – sunt micile bucurii care ne fac ziua mai frumoasă.

 

Iar pentru seara, ar fi drăguţ să scoţi puţină lumină şi afară: în grădină sau pe balcon. Poţi opta pentru lumânări sau pentru corpuri de iluminat pentru exterior, în funcţie de atmosfera pe care îţi doreşti să o creezi şi de posibilităţi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI