5 Trucuri pentru reamenajari

06-12-2013 / Blog amenajari locuinte
Reamenajarea locuinței este un pas important care necesită mult timp, energie și resurse financiare, dar și multă inventivitate. Cum faci ca acest întreg proces să fie plăcut și să aibă un rezultat pe măsură?
 
Alege fațade noi, nu mobilier nou. 
 
De regulă, dacă îți dorești să îți reamenajezi locuința, vrei să înnoiești totul, să revoluționezi aspectul casei tale. Acest lucru ar însemna, însă, investiții mult prea mari pe care poate că nu ți le poți permite. Așadar, va trebui să improvizezi. 
 
Nu este nevoie să cumperi o canapea nouă: recondiționeaz-o sau, dacă nu are niciun defect, alege numai o husă nouă pentru ea. Scaunele, dacă sunt din lemn, le poți vopsi sau le poți îmbrăca în autocolant, iar peste șezut poți așeza pernuțe decorative frumos colorate – vor arăta ca noi, fără să cheltui o avere pe ele! 
 
Exploatează toate sursele de lumină. 
 
Adesea, disconfortul care se creează într-o casă vine din cauza insuficienței de lumină. De aceea, recomandăm accesorii deschise pentru ferestre: tâmplărie în culori deschise, perdele subțiri, jaluzele deschise la culoare, pervazul deschis, iar partea de zid de jur împrejurul ferestrelor (zona interioară, perpendiculară pe fereastră) zugrăvită în alb sau o nuanță neutră deschisă care să se potrivească și restului încăperii.
 
După ce te-ai îngrijit de acest aspect, va trebui să umpli întreaga locuință cu produse de iluminat: aplici, veioze, lămpi, instalații luminoase, lumânări parfumate sau simple, candelabre, spoturi luminoase. Ai grijă să se potrivească atmosferei pe care vrei să o creezi în locuința ta și să se integreze spațiului de redecorat. 
 
Repoziționează mobilierul. 
 
Nu este recomandat ca centrul încăperii să fie ocupat de piesele masive de mobilier, cu atât mai puțin în cazul în care acestea sunt în culori închise și contrastul cu celelalte obiecte din acea cameră este prea puternic. 
 
Dulapurile și canapelele trebuie să ocupe laturile camerei. Fotoliile, scaunele, măsuța de cafea pot fi așezate central, fiind piese de mobilier mai puțin voluminoase și mai ușor de deplasat în cazul în care vei avea nevoie de mai mult spațiu în cameră.
 
Optează pentru culori vii, pline de energie 
 
Încearcă să așezi culori cât mai deschise și cât mai calde lângă fereastră – din acestea se va reflecta prima dată lumina naturală, aceasta căpătând o altă nuanță care, deși nu este percepută imediat, poate deveni obositoare sau apăsătoare dacă suprafețele au culori închise, reci sau mult prea strălucitoare. 
 
... Și puțină vegetați, pentru un aer mai proaspăt 
 
Întotdeauna va fi bine privită o vază cu flori proaspete – acestea dau impresia că în acea casă locuiesc oameni care vor fi veșnic tineri în suflet, oameni cu speranțe și vise, oameni iubitori de natură. 
 
Totuși, cei care iubesc și respectă natura nu se vor limita la flori proaspete în vază, ci vor alege și un ghiveci, două cu plante de interior. Important este ca în cazul în care te numeri printre ei și vei opta pentru plante cățărătoare sau pentru plante care vor crește foarte mult sau au frunzișul voluminos să le găsești un loc de unde să nu poată sufoca încăperea: fie într-un colț, fie lângă un obiect de mobilier sau un accesoriu înalt care să dea impresia că zona unde este așezată planta nu este supraaglomerată. 
 
Sursa foto: houzz.com 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.