TIOR

5 recomandari utile pentru amenajarea locuintei

Când tocmai ți-ai achiziționat un apartment nou, toată lumea te vizitează și te sfătuiește cum este cel mai bine să îl amenajezi, ce trebuie schimbat, ce trebuie păstrat, îți spune de unde să îți faci cumpărăturile și așa mai departe.

 

1. Nu uita de "nu"

 

Până și instalatorii sunt tentați să îți spună ce și cum să faci. Este locuința ta, este căminul tău – eventualele modificări trebuie să fie în conformitate cu ce îți dorești tu și cu lucrurile care se potrivesc personalității tale.

 

2. Nu trebuie să asculți de nimeni.

 

Dacă este apartamentul tău, amenajează-l ca atare. Obligațiile legate de locuința ta și față de cei din familie au dispărut în momentul în care numele tău a apărut pe actul de vânzare-cumpărare.

 

Nu trebuie să asculți de nimeni: nici de mama care îți spune că ar merge niște ștergare prinse în două țintișoare în bucătărie, nici de unchiul preferat care îți spune să pui jaluzele din plastic la ferestre. Amenajează-ți casa așa cum îți place ție!

 

3. Există și alte materiale în afară de granit.

 

Pentru orice obiect din căminul tău există cel puțin două alternative. De exemplu, dacă nu îți place ca blatul mobilierului de bucătărie să fie din granit (cum sunt foarte multe dintre ele), poți opta pentru unul din lemn, din sticlă, din placaj, din plastic sau din metal – variantele există, trebuie doar să ai puțină răbdare și să nu te oprești la primul model de mobilier pe care l-ai văzut și care se potrivește bugetului tău.

 

4. Mai nou nu înseamnă mai bun.

 

Este drept că suntem tentați să cumpărăm un înlocuitor atunci când ceva se strică prin casă. Totuși, nu mereu lucrurile mai noi sunt mai bune: mai mult, pentru a avea un flux mai mare de vânzări, producătorii nu mai acordă prioritate calității produselor oferite. Nu este o regulă generală, dar se întâmplă.

 

Și nu uita de două lucruri: în primul rând, lucrurile vechi sunt, de obicei, asociate diferitelor tale amintiri și, în al doilea rând, obiectele vintage ajută la crearea unei atmosfere familiale în interiorul unui apartament.

 

5. O casă mai mare nu înseamnă o casă mai bună.

 

O casă mai bună, mai frumoasă, mai plăcută – toate acestea depind de starea ta de spirit, nu de dimensiunile casei. Dacă tu te poți simți bine într-o garsonieră, ia-ți o garsonieră! Dacă te simți mai bine într-un spațiu deschis, larg, cum ar fi un apartament nedecomandat, atunci caută unul așa!

 

Important este să te gândești la modificările ce pot apărea pe termen lung și la disponibilitatea (la acele eventuale momente) de a-ți adapta locuința sau de a o schimba: dacă apare un partener, dacă apare un copil... sau doi, dacă apare un ciobănesc german de care te îndrăgostești și pe care nu îl poți lăsa la adăpostul pentru animale... dacă, dacă, dacă!

 

Gândește-te la toate acestea, dar ia alegerea care te apropie de fericirea ta! Ia și măsuri de siguranță, dar nu renunța la nimic ce te face să te simți bine la tine acasă.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI