TIOR

5 Pasi pentru un weekend placut

Un weekend plăcut depinde de modul în care te organizezi şi în care te pregăteşti pentru weekend. În acelaşi timp, este cheia unei noi săptămâni bune. Chiar dacă nu plănuieşti să stai foarte mult acasă, tot trebuie să faci câteva modificări mărunte în fiecare vineri şi nu numai pentru ca fiecare weekend să fie lipsit de neplăceri.

 

1. Pregăteşte-te de vineri seara.

 

Chiar dacă este seara în care toată lumea iese în oraş, trebuie să găseşti un sfert de oră pentru a face câteva mici aranjamente care să te împiedice a te mai gândi la problemele de zi cu zi: ascunde servieta de serviciu, pantofii pe care îi porţi la muncă, dar şi facturile, chitanţele, bileţelele în care administratorul îţi spune că eşti în urmă cu plata întreţinerii şi aşa mai departe.

 

Ascunde orice îţi poate strica buna dispoziţie, tot ce te-ar putea stresa amintindu-ţi de problemele zilnice. Următorul pas este crearea a două liste: "Trebuie să..." (cumpărături, curăţenie, vizitarea părinţilor) şi "Vreau să..." (ieşiri plănuite, jocuri de societate şi aşa mai departe). Listele acestea vor fi foarte utile dacă eşti genul de persoană care se doreşte a fi organizată.

 

2. Bucură-te de dimineaţa de sâmbătă.

 

Cu puţin noroc, eşti între cei care sâmbătă şi duminică nu trebuie să muncească. Prin urmare, permite-ţi să stai sâmbătă dimineaţă puţin mai mult în pat, acordă-ţi timp pentru leneveală în faţa ferestrei cu o cană de lapte cu cacao în mână, uită-te la desene animate ca în copilărie – fă orice te face pe tine să simţi că o zi este mai bună.

 

3. Răsfaţă-te!

 

Poţi pregăti mici bucurii şi pentru ceilalţi ai casei, însă din când în când trebuie să fii tu pe primul loc: acordă-ţi câteva minute în care să dansezi liber prin casă, fără să conteze cine te vede şi ce crede, ascultă melodiile preferate, meditează, bea ceaiul favorit, oferă-ţi ceva bun (o salată de fructe, o tartă, un ecler etc).

 

4. Acordă-ţi timp pentru curăţenie.

 

Chiar dacă eşti o persoană dezordonată şi îţi place aşa, din când în când tot este nevoie să faci curat: o dată pe săptămână este de ajuns, nu? Adună rufele din toată casa, bagă la spălat, usucă-le, împătureşte-le, pune-le la locul lor, aşază toată vesela şi toate tacâmurile la locurile lor din dulapurile din bucătărie, aspiră, şterge praful, schimbă lenjeriile şi prosoapele, aeriseşte...

 

Dacă există mai mulţi locuitori sub acelaşi acoperiş, cere-le ajutorul sau atribuie-le sarcini pe măsura lor (da, şi copiii trebuie să te ajute la curăţenie).

 

5. Instaurează energie pozitivă.

 

O locuinţă curată şi bine aerisită deja este mai plăcută. Dacă schimbi şi cuverturile canapelelor şi paturilor, aprinzi câteva beţişoare parfumate şi aşezi câte o vază cu flori proaspete în fiecare cameră va fi o atmosferă şi mai destinsă.

 

Nu ar mai lipsi decât mirosul mâncărurilor proaspete gătite în casă, oaspeţii şi puţină muzică pe fundal şi gata! Este propria ta sărbătoare... în fiecare weekend!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI