TIOR

5 Motive pentru a nu-ti monta un semineu

Știm, șemineul este un "accesoriu" plăcut pentru o locuință și oferă acea impresie de "acasă", dar există și persoane care nu îl vor. Care sunt motivele? Ce ar putea să nu le convină la un șemineu? 
 
Ei bine, de-ți vine să crezi sau nu, chiar există câteva motive bune pentru a nu avea un șemineu în interiorul locuinței de zi cu zi. 
 
Dacă nu îl folosești, trebuie să nu îl ai. 
 
Dacă trăiești într-o zonă mai călduroasă și dacă izolația funcționează ca la carte, atunci un șemineu ar fi inutil. Chiar dacă ai achiziționat locuința cu un șemineu inutil, nu trebuie să îl păstrezi: casa ta, regulile tale. 
 
În plus, un șemineu înseamnă grijă, combustibil și deranj – de ce să ai partea de toate acestea când au fost inventate centralele termice? Majoritatea "posesorilor" de șemineu îl construiesc de dragul de a avea șemineu, dar este un efort prea mare să îl și întreții, așa că șemineul lor iubit rămâne doar... de decor. 
 
Dacă cineva are astm, trebuie să renunți la șemineu. 
 
Chiar și cel mai mic firicel de fum sau ultima urmă de cenușă pot provoca probleme mari celor care au astm sau alergii. Uneori, să riști nu înseamnă să câștigi. Și, dacă acesta este cazul, de ce să ai în locuința ta un obiect de care nu te poți bucura împreună cu cei dragi? 
 
Dacă ai nevoie de spații de depozitare, șemineul e un deficit. 
 
De obicei, dacă ai un șemineu, nu este "mort" numai spațiul ocupat de gura șemineului, ci o întreagă coloană verticală. Gândește-te numai câte lucruri ar încăpea într-un dulap înalt de la podea până în tavan, cu o lățime minimă de jumătate de metru! 
 
Nu-i așa că te vei gândi de două ori înainte să contruiești un șemineu? 
 
Dacă ai nevoie de mai mult spațiu pe perete, șemineul nu e de ajutor. 
 
În lipsa unui șemineu, poți construi sau asambla un dulap cât un perete întreg – această piesă de mobilier este în tendințe, mai ales pentru că întrunește trăsăturile unui dulap, ale unei biblioteci și ale unei comode pentru televizor. 
 
De asemenea, poți folosi spațiul pe care altfel l-ai pierde cu un șemineu poate fi folosit pentru a așeza artistic câteva rafturi uni, unde să așezi cărțile preferate, câteva suveniruri, câteva fotografii de familie, iar alături câte un fotoliu sau un ghiveci cu un copac filodendron sau un ficus. 
 
Dacă vrei mai multă căldură: sobă, nu șemineu. 
 
Este adevărat că și șemineul emană căldură și că nu este folosit numai pentru valoarea sa estetică, însă dacă "suferi" de pragmatism vei dori o sursă de căldură mai puternică: un godin, o sobă, un calorifer sau un foc de tabără aprins în mijlocul livingului! Desigur, ultima variantă a fost o glumă nevinovată: să nu încerci asta acasă! 
 
Totuși, dacă ești dintre persoanele pentru care cele cinci motive de mai sus nu înseamnă nimic, atunci nu îți mai rămâne decât să alegi modelul potrivit, locul potrivit și materialele potrivite pentru a-l placa. 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI