TIOR

5 mituri in home design - alegerea culorilor potrivite

Auzim mereu că ba este bine, ba nu este bine cum am ales să ne amenajăm locuința. Pe lângă regulile de home design pe care încercăm să le respectăm, pe cât posibil, există și mituri în ceea ce privește alegerea culorilor pentru amenajările interioare. Cum regulile sunt făcute să fie încălcate, iar miturile să fie distruse, iată ce putem schimba în decorul casei noastre.


Mitul 1: Neapărat tavan alb


Adevărat din acest mit este faptul că albul reflectă lumina și oferă încăperii iluzia unui spațiu deschis. Cu toate acestea, alb nu trebuie să fie restricția de culoare pe care o vom aplica tavanului. Cum este posibil să respecți acest mit când ai o sumedenie de variante cromatice în spectrul de culori? Tavanul îl poți numi al cincilea perete și astfel îi oferi posibilitatea de a se bucura de adăugarea diferitelor nuanțe.


Mitul 2: Culori închise = deprimare


În acest caz, culorile închise fără o doză de lumină naturală creează un efect întunecat nedorit. Camerele mici care întâmpină aceste probleme trebuie revizuite din punctul de vedere al amenajării interioare. În schimb, culorile închise folosite în camerele cu multe ferestre vin cu numeroase idei decorative. Poți aplica tapițerii colorate, podele și piese de mobilier deschise la culoare.


Mitul 3: Culori pastelate pentru femei


Culorile amintite în paragraful anterior ne-ar fi putut duce cu gândul la interioare decorate în stil masculin. Acum am schimbat genul și am trecut la cel ce se potrivește cu nuanțele pastelate. Pentru a nu cădea nici într-o extremă, nici în alta, asociază culorile pastelae cu cele în tonuri mai închise pentru a obține un spațiu neutru, dar fabulos în aceași măsură.


Mitul 4: Bucătăria albă - neatrăgătoare


Albul, o culoare favorizată în amenajările interioare, dar până unde să mergem cu ea? Până în bucătărie? Da, chiar până acolo, căci albul merge de minune pentru blatul din bucătărie, corpuri de iluminat, faianță. Pentru un rezultat atrăgător de această dată, alătură o pardoseală într-o culoare caldă și detalii din oțel inoxidabil.


Mitul 5: Camera și culoarea


De fapt, ceea ce trebuie să faci este să găsești un stil cromatic comun întregii locuințe. Camera și culoare nu face altceva decât să deranjeze vizual. Realizează o trecere fină între camere prin intermediul unei palete cromatice inspirate.


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI