TIOR

10 Motive sa decorezi cu Mov

Mai ales când ajuţi pe altcineva să îşi amenajeze locuinţa, poate fi dificil să alegi paleta cromatică pentru designul interior. De aceea, noi ne-am gândit să îţi oferim câteva motive pentru care să alegi violetul, una dintre cele mai evitate culori în home design.

 

1. Chiar şi violetul poate fi subtil şi stilat.

 

Nu este nevoie să colorezi o cameră în întregime în mov, mai ales dacă aceasta nu este culoarea ta preferată. Totuşi, nuanţele de mov sunt multiple şi poţi găsi un covor sau o perdea cu imprimeu violet subtil, poţi decora un camera cu o piesă de artă colorată predominant în mov. Prima imagine din galerie nu este dominată de mov, însă combinaţiile de roz şi bleu, precum şi acele câteva accente movulii creează o vibraţie stilată de mov.

 

2. Nuanţele închise sunt elegante...

 

Ca orice culoare, şi violetul are nuanţe închise, una dintre ele fiind cea a pătlăgelei vinete. Această nuanţă, combinată cu alb şi culori metalice poate crea un decor foarte elegant şi de bun gust.

 

3. Violetul are şi nuanţe potrivite feeriei.

 

Nuanţele pastelate de violet, combinate cu texturi moi, plăcute la atingere, te vor ajuta să amenajezi un dormitor calm şi relaxant, un spaţiu unde poţi visa şi cu ochii închişi, şi cu ochii deschişi.

 

4. Movul arată foarte bine pe lângă alb.

 

Detaliile albe sunt binevenite în orice locuinţă, cu atât mai mult într-un spaţiu decorat într-o culoare puternică, aşa cum este violetul. Desigur, poţi completa decorul şi cu nuanţe deschise ale culorilor neutre şi te poţi juca şi cu mai multe nuanţe de violet într-o singură cameră.

 

5. Este o culoare naturală şi se poate îmbina cu multe alte culori.

 

A cincea imagine din galeria foto este dovada faptului că violetul nu este o culoare foarte pretenţioasă: se poată alătura şi nuanţelor de verde, alături de care arată atât de natural, dar şi altor culori vii.

 

6. Violetul este una dintre culorile regalităţii.

 

Alături de roşu şi galben, violetul, în varianta sa cea mai intensă, este semn al puterii. Această culoare se regăsea adesea în pelerinele familiilor regale de odinioară, aşa încât, şi dacă aşterni nuanţe violet puternice într-o locuinţă va crea un spaţiu potrivit construirii unui spaţiu intim pentru întărirea legăturilor dintre cei ai casei, dar şi pentru susţinerea stimei de sine.

 

7. Ajută la crearea unui contrast plăcut, în interior şi în exterior.

 

Şi în interior, dar şi în exterior ai nevoie de câte un loc unde să te relaxezi. Mobilierul mov pentru exterior va contrasta cu verdele crud al naturii şi va întregi spaţiul de odihnă, oferind un plus de personalitate.

 

8. Poate reprezenta numai o pată de culoare.

 

În articolele în care îţi povestim despre cum să îţi amenajezi locuinţa sau biroul în culori neutre sau în nonculori îţi recomandăm, aproape de fiecare dată, să adaugi o pată de culoare. Această pată de culoare poate fi reprezentată de un tablou, de un aranjament floral sau de o piesă de mobilier, aşa cum este bancheta violet din imaginea a opta din galeria foto.

 

9. Poate fi „stins” cu nuanţe de gri închis.

 

Zugrăveşte un perete într-o nuanţă de violet care să nu fie foarte aprinsă, ci doar cu o textură intensă. Apoi, adaugă mobilier sau accesorii în nuanţe închise de gri şi vei obţine un spaţiu echilibrat şi calm.

 

10. Este o culoare puternica, motivaţională.

 

Aşa cum notam şi puţin mai sus, violetul este o culoare puternică şi duce cu gândul la opulenţă. Faptul că este o culoare pretenţioasă, deşi este uşor să o asortezi cu diferite elemente, poate crea o atmosferă bună pentru lucru: un birou colorat într-o nuanţă „zdravănă” te va ajuta să ai mai multă încredere în cunoştinţele şi talentele tale şi să dai mai mult randament atunci când lucrezi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI