TIOR

10 Lucruri de facut pentru sotia ta

Felul în care trăim unii cu alţii este foarte important: fiecare partener trebuie să facă anumite compromisuri, iar de data aceasta vom generaliza, fiind uşor de partea soţiilor.

 

1. Învaţă locul lucrurilor şi respectă-l. Când v-aţi mutat, a stabilit cu tine sau fără ajutorul tău care este locul lucrurilor: unde trebuie să stea hainele, unde stă vesela cea bună, ordinea alimentelor şi vaselor din debara şi aşa mai departe. Dacă umbli (şi ar trebui să o faci, nu doar să aştepţi să vină obiectele la nasul tău) prin lucrurile din casă, ai face bine ca, după ce termini treaba, să pui fiecare obiect înapoi de unde l-ai luat, aşa încât următoarea persoană care vrea să îl folosească să ştie de unde să îl ia.

 

2. Închide uşile dulapurilor. Dulapurile care rămân deschise prezintă două inconveniente: în primul rând, dau impresia de dezordine; în al doilea rând, prezintă risc de accidentare – nici măcar nu contează dacă vă veţi lovi cu capul, cu cotul sau cu degetul mic de la picior: o să vă doară.

 

3. Spală-ţi farfuria! Eşti om mare şi vaccinat. Dacă nu ai femeie de serviciu (şi chiar dacă ai), pune mâna şi spală-ţi farfuria, nu aştepta să vină cineva după tine să strângă! Ajută la păstrarea ordinii şi igienei şi astfel, în ziua "de făcut curat" veţi termina mai repede şi veţi fi mai puţin obosiţi. O casă ordonată ajută, indirect, la îmbunătăţirea relaţiilor din interiorul familiei.

 

4. Pune-ţi rufele la spălat. Din nou: nu aştepta să vină cineva după tine şi să îţi adune rufele! Amenajaţi eficient spaţiul dedicat rufelor (aşa ca în a patra imagine din galerie): un coş pentru rufe albe, unul pentru rufe colorate, unul pentru rufe negre şi unul pentru prosoape. Sortează rufele de când le pui la spălat. S-a umplut unul dintre coşuri? Bagă la spălat! Doar nu trebuie să te duci cu coşul la râu şi să speli de mână şi cu apă rece, le bagi în maşină şi apeşi un buton!

 

5. Nu folosi orice oriunde. Nu toate uneltele sunt universale. De exemplu, foarfecele şi cuţitele sunt fabricate potrivit materialului pe care trebuie să îl taie. Nu folosi foarfeca de croitorie pentru a decupa un plastic, nu folosi cuţitul de pâine pentru a tăia carne fiartă. Foloseşte fiecare obiect pentru scopul pentru care a fost creat.

 

6. Aveţi animal de companie? Ocupă-te şi tu de el! Îl mângâiaţi împreună şi vă bucuraţi împreună de el? Trebuie să curăţăţi împreună după el şi să îl hrăniţi împreună, să îl duceţi împreună la veterinar şi să îl îmbăiaţi împreună. Toate sarcinile trebuie împărţite la doi.

 

7. Închide lumina. Nu este necesar să vină nimeni după tine să închidă lumina. Ajungi la întrerupător? Perfect! Foloseşte-l! Pământul îţi va mulţumi!

 

8. Ordine în baie. După ce ai stat pe tron, trage apa, asigură-te că nu laşi urme, lasă capacul (da, ambele!). După ce ai făcut baie, clăteşte cada sau cabina de duş şi pune prosopul pe care te-ai şters înapoi în cuiul de unde l-ai luat. Nu duce prosopul prin casă pentru a uita de el pe-acolo.

 

9. Du gunoiul şi pune sac de gunoi pe coş. E simplu. S-a umplut coşul? Nu aştepta să fie cu vârf: du sacul de gunoi plin la ghenă sau la tomberon. Nu mai este sac de gunoi pe coşul de gunoi? Pune unul în loc, nu aştepta să crească peste noapte, căci nu se va întâmpla. Zâna Ghenuţă nu există!

 

10. Păstrează ordine la intrare. Ai ajuns acasă? Şterge-ţi tălpile încălţămintei pe preşul de la intrare. Descalţă-te, ia papucii de casă în picioare, aşază încălţămintea în dulap. Perfect, acum poţi umbla prin toată casa liber ca păsările cerului!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI