Un living pentru o familie

19-11-2013 / Blog amenajari living
Timpul petrecut în familie este foarte important, motiv pentru care spațiul în care se scurg cele mai multe dintre aceste momente trebuie să fie decorat cu grijă și inventivitate. Așadar, una dintre cele mai importante sarcini în amenajarea locuinței este aceasta: decorare living, numărul trei pe listă, după amenajare dormitor și amenajare bucătărie.  
 
Încurajează contactul vizual 
 
Este recomandat ca membrii familiei să aibă un câmp vizual cât mai deschis, astfel încât să se poată privi în tot timpul activităților comune, mai ales în timpul discuțiilor și jocurilor de grup.
 
Orientează mobilierul (canapele, fotolii, scaune, taburete etc) în cerc sau în semicerc, astfel încât, așezați fiind, să vă puteți privi, să puteți observa limbajul nonverbal al celor dragi și să optimizați relaționarea și comunicarea în sânul familiei. 
 
Fiecare cu locul său, dar și mai multe variante 
 
Așează în living mai multe piese de mobilier care să fie mai mici și mai ușor de mutat, astfel încât să le rotești sau să le schimbi pozițiile în cazul în care aveți musafiri sau jucați într-o duminică un joc pentru care aveți nevoie de mai mult spațiu. 
 
Probabil că fiecare membru al familiei își va însuși câte un loc anume, locul pe care îl va ocupa de fiecare dată. Totuși, va trebui să ai grijă să alegi piese de mobilier pe înălțimi diferite, după chipul și asemănarea celor din familie: la final, toate capetele ar trebui să fie la aproximativ aceeași înălțime, ceea ce va sugera că nimeni nu este lăsat în urmă și că egalitatea este una dintre valorile familiei.  
 
Centre de greutate ale camerei 
 
Am spus că trebuie să căuți să optimizezi contactul vizual. Totuși, nu spune nimeni că trebuie să vă priviți ochi în ochi ore în șir. Poți alege pentru decorarea livingului un acvariu îngust cu pești pitici și energici, un tablou cu interpretări multiple sau chiar un șemineu în care să puteți admira împreună jocul flăcărilor. 
 
Creează impresia de spațiu sigur 
 
Deși este bine să lași spațiu între piesele de mobilier ca să poți face curat cu mai multă ușurință, este de asemenea recomandat să nu fie foarte mult loc liber în spatele canapelelor și al fotoliilor. Trebuie să creezi cumva impresia unei zone de confort fizic, dar și psihic, iar pentru acest lucru este necesar să "păzești spatele" fiecărui membru al familiei, prin așezarea unei biblioteci înalte în spatele fotoliului sau prin așezarea canapelei foarte aproape de perete.  
 
Lumini și accesorii pentru un spațiu mai plăcut 
 
Pentru crearea unui spațiu confortabil este foarte important și să alegi accesoriile potrivite și modul de iluminare artificială ideal. În primul rând, trebuie spus că este recomandat să exploatezi la maximum lumina naturală, lucru pe care probabil că îl știai deja. În al doilea rând, este recomandat să optezi pentru o sursă de lumină caldă, indiferent că apelezi la becuri și produse de iluminat sau că le înlocuiești pe acestea cu lumânări. 
 
Încă un lucru important de care ar fi bine să ții seama este poziția televizorului: acesta nu ar trebui să fie piesa centrală a livingului, dacă se poate, exclude-l complet din amenajarea acestei camere. Dacă nu, oferă-i o poziție secundară, care să nu atragă atenția. Eventual, îl puteți masca într-una dintre manierele descrise aici. 
 
Sursa foto: houzz.com 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.