TIOR

Un living care tine pasul cu vremurile

Tuturor le plac camerele moderne, amenajate cu gust şi care conţin elemente originale, noi, cu design contemporan, proaspăt. Iar livingurile sunt de obicei camerele care adună tot ce este mai bun din contemporan: arta contemporană, mobilier modern, accesorii la modă şi aşa mai departe. Pe lângă galeria plină de imagini cu livinguri moderne, vor nota şi câteva idei care contează mult în amenajarea livingului într-o manieră modernă şi cu cât mai mult stil.

 

Despre livinguri moderne mai poţi citi şi aici, răsfoind articolele anterioare despre amenajarea livingului în stil modern.

 

Alege o culoare sau, şi mai bine, o paletă cromatică.

 

Una din primele alegeri pe care trebuie să le faci atunci când îţi amenajezi livingul este referitoare la culorile din această cameră: alege maximum 3 nuanţe de culori şi completează (dacă este cazul) aspectul livingului tău cu ajutorul nonculorilor sau al culorilor neutre.

 

Alege mobilier simplu, dar uşor de personalizat.

 

Mobilierul modern este, adesea, simplu sau, mai bine spus, minimalist. Nu trebuie să alegi stilul minimalist dacă acesta nu ţi se potriveşte, dar ar fi bine să te orientezi către piese cât mai simple de mobilier: canapele cărora să le poţi pune huse cu texturi la modă şi imprimeuri trendy, dulapuri unde să lipeşti abţibilduri pe care să le schimbi periodic, rafturi cu un colorit simplu şi pe care să poţi aşeza diferite lucruri (cărţi, colecţii de diferite obiecte, suveniruri din diferite locuri etc) şi a căror ordine să o schimbi din când în când.

 

Lasă la vedere piese de artă – nici măcar nu trebuie să fie foarte costisitoare.

 

Nici costisitoare, nici foarte voluminoase, dar să existe! Piesele de artă (contemporană, clasică, improvizată – nu contează acest aspect) oferă camerei unde sunt aşezate un plus de personalitate şi influenţează atmosfera creată. Alege-le cu grijă, atât în funcţie de gusturile proprii, cât şi în funcţie de atmosfera pe care vrei să creezi în living.

 

Acceptă şi culorile neutre.

 

Culorile neutre (cu toate nuanţele lor) sunt necesare, la fel ca nonculorile (alb, negru şi nuanţele de gri), căci ele oferă impresia de stabilitate, echilibru, impresie necesară în orice spaţiu închis, oricât de nonconformist ai vrea să fie livingul tău.

 

Ai nevoie şi de un element WOW!

 

De obicei, modernul frapează prin ceva. În acest scop, poţi accesoriza livingul tău cu un tablou foarte mare – poate chiar un portret, aşa cum recomandam aici – sau un fotoliu handmade sau cu un design deosebit. Bineînţeles, acest "wow" este diferit de la persoană la persoană, aşa că s-ar putea să nu fii de acord cu sugestiile scrise aici, dar să găseşti tu altceva mai potrivit pentru tine şi locuinţa ta.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI