TIOR

Un fel de claca

Amenajează în casa ta un loc bun pentru comunicare şi pentru proiectele de lucru manual sau chiar pentru mici gustări din cursul zilei. Este ideal să amenajezi un loc potrivit pentru "clacă" în livingul de la tine de acasă. Claca este un obicei din mediul rural care constă în strângerea femeilor din sat pentru a lucra împreună (dar fiecare pentru casa ei) şi a discuta şi povesti diverse. Nu-i aşa că ai şi tu nevoie de un astfel de locşor la tine acasă?

 

Pentru stimularea comunicării, indiferent de raportul dintre persoane, există tot felul de sugestii eficiente. Contează foarte mult cum dispui mobilierul, de exemplu, dar şi ce tip de mobilier alegi.

 

Mobilier confortabil

 

Trebuie să existe câte un loc confortabil pentru fiecare participant la momentele de interacţiune, chiar dacă participă activ sau nu la discuţii. De asemenea, trebuie ca mobilierul (canapea, fotolii, scaune, leagăne etc) sau pernuţele (în cazul în care optezi pentru o "sală de şedinţe" amenajată în stil oriental) să fie cât de confortabile posibil: nimic să nu inhibe vorbitorul.

 

De asemenea, este ideal să ai şi câteva pernuţe şi pături la îndemână. Nu este cazul acum, dar vor exista şi după-amiezi răcoroase când vă veţi strânge la un pahar de vorbă – n-ai vrea ca invitaţii tăi sau cei din familie să se plângă că le este rece.

 

Structură circulară

 

Este bine ca fiecare membru care participă la "clacă" să poată avea contact vizual cu oricare dintre vorbitori. De exemplu, dacă toată lumea stă pe canapea, va fi obositor să întoarcă privirile şi, deci, capul, la partenerul de conversaţie cu care împarte canapeaua. Optează pentru piese de mobilier aşezate în cerc sau în semicerc (în cazul în care una dintre laturi este dedicată unui televizor sau unei privelişti exterioare), aşa încât toată lumea să vadă pe toată lumea.

 

Un punct central

 

Bineînţeles că mijlocul cercului sau semicercului creat cu ajutorul mobilierului nu poate rămâne gol (bine, ba da, poate, dacă asta îţi doreşti – e casa ta, faci ce vrei cu ea!): are nevoie de un punct central. Acesta poate fi reprezentat de o măsuţă de cafea, de un ţarc mic de joacă pentru copii sau de taburete pentru a vă întinde picioarele.

 

Cel mai des utilizat element în astfel de cazuri este măsuţa de cafea, unde gazda aşază, de obicei, o gustare, băuturile, un aranjament floral sau diferite ornamente ce pot deveni subiecte de discuţie.

 

De asemenea, o asemenea compartimentare s-ar putea dovedi foarte utilă în cazul unui club de carte. Da, este o idee boemă, dar şi drăguţă şi constructivă în acelaşi timp. Puteţi organiza cluburi de carte în momente diferite ale săptămânii: sâmbătă dimineaţă, clubul de carte pentru juniori, sâmbătă după-amiază, clubul de carte feminin, iar duminică după-amiază, clubul de carte masculin.

 

Culorile potrivite

 

Am mai discutat despre acest amănunt, îţi aminteşti? Îţi vom spune noi, dacă nu îţi aminteşti: în articolele precedente notam că nuanţele calde (nuanţe de roşu, portocaliu sau galben, dar şi nuanţele calde dintre culorile neutre) sunt cele care ajută la crearea unei atmosfere optime pentru comunicare. Culorile calde ajută la crearea acelui confort psihic necesar pentru discuţii, în special pentru discuţiile intime.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI