TIOR

Sugestii pentru un living modern

Un living modern presupune, în primul rând, o încăpere pentru activităţi de zi cu zi, dar una amenajată în stil original şi cu obiecte "proaspete". În al doilea rând, va trebui să stabileşti ce stil de amenajări interioare îţi doreşti să fie decorată camera aceasta care va putea servi drept cameră de familie, cameră de oaspeţi, cameră de joacă, dining şi aşa mai departe.

 

Înainte de toate, citeşte sugestiile de aici despre compartimentarea livingului, căci în funcţie de tipul activităţilor desfăşurate în acest spaţiu şi în funcţie de tipul familiei tale vei putea alege mai uşor o modalitate de amenajări interioare.

 

Un perete aparte

 

Întotdeauna un perete decorat într-un stil aparte va atrage atenţia asupra lui, chiar şi dacă nu are culori strigătoare, ci numai un imprimeu alb-negru. De altfel, asimetria este, prin excelenţă, una dintre trăsăturile modernismului. Dacă îţi place ideea asimetriei, îţi recomandăm şi articolul de aici.

 

Mai multă transparenţă

 

Dacă nu vrei o locuinţă de tip open space, poate îţi place, totuşi, ideea unui perete transparent. Ca exemplu îţi va servi a doua imagine din galeria foto pe care am pregătit-o pentru tine. Pentru a-ţi asigura totuşi intimitatea de care ai nevoie în interiorul locuinţei, poţi alătura acestor ferestre interioare o pereche de draperii opace (catifea, in sau orice alt material ţi s-ar părea potrivit raportându-te la aspectul restului locuinţei).

 

Mai multă lumină

 

Lumina nu este un element modern, ci unul absolut necesar ce nu poate din nicio locuinţă. Lumina este importantă în special pentru că fără ea nu am putea aprecia ceea ce este în jurul nostru la adevărata sa valoare. De exemplu, în a treia imagine vei putea observa cât de bine este pus în valoare tabloul acela albastru prin direcţionarea luminii către acesta.

 

Materiale naturale, dar decoraţiuni deosebite

 

Aceasta este reţeta cea mai simplă şi recomandată (dacă nu vrei să angajezi un profesionist) pentru amenajarea unui spaţiu deosebit: alegi culori neutre pentru laturile camerei (pereţi, tavan şi podea), iar mobilierul va avea tot nuanţe cuminţi (pasteluri, culori neutre sau nuanţe de gri).

 

Până aici, ar arăta precum cea mai banală cameră din istorie, însă apoi vei veni şi vei adăuga veioze aurii şi pernuţe decorative cu imprimeu multicolor, un covoraş în culori vii sau poate o colecţie de cărţi care să aibă coperţi frumos colorate şi alături de care să aşezi un tablou multicolor. Tablouri, rame colorate pentru oglinzi, pături colorate, huse îndrăzneţe pentru fotolii sau scaune sau orice alt detaliu îţi doreşti, toate pot fi aşezate în acest decor care, până la accesorii şi decoraţiuni, era unul banal, neutru.

 

De asemenea, se poate să nu fie nevoie de o "nebunie de culori" pentru amenajarea unui spaţiu deosebit, ci numai de câteva accesorii cu o structură deosebită. Priveşte mai atent măsuţele de cafea şi fotoliile din imaginile de mai sus şi vei vedea că vei fi de acord cu noi.

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI