TIOR

Revelion cu Stil

Cum amenajezi livingul dacă te hotărăști să organizezi Revelionul la tine acasă? Căror detalii trebuie să le acorzi mai multă atenție? Amenajările interioare nu se referă doar la alegeri de lungă durată sau la decizii permanente. 
 
Culori și intensități 
 
Vrei ca livingul tău să impresioneze invitații, dar și să arate bine în poze. De aceea, sunt foarte importante luminile și culorile alese. Probabil că nu vei zugrăvi totul, dar se pot schimba huse, se poate folosi autocolant, se pot schimba câteva decorațiuni cu altele din altă cameră sau din dulapuri. 
 
Optează pentru contraste puternice, dar ai grijă cum fixezi luminile. Nu uita să variezi tipurile de iluminare a camerei și nici de efectele "magice" ale oglinzilor. 
 
Feminin și masculin 
 
Deși aceasta este o recomandare generală, este cu atât mai importantă când vrei să organizezi în locuința ta un eveniment de amploare: decorațiunile alese pentru apartamentul cu pricina trebuie să echilibreze perfect accentele feminine cu cele masculine. 
 
De exemplu, îmbină imprimeurile geometrice cu texturi fine de mătase, catifea sau satin: huse din catifea, pernuțe decorative cu imprimeuri abstracte sau geometrizate și veioze și covoare cât mai simple, acordate fie cu husele ori zugrăveala, fie cu imprimeurile de pe pernuțele de decor. 
 
Trecut și prezent 
 
Sigur, nu vei împopoțona livingul cu ceasuri și clepsidre, însă trebuie să existe câteva detalii care să ateste trecerea timpului, căci acesta este subiectul principal al serii: scopul nu este doar să ai un motiv în plus să ciocnești un pahar. 
 
Fotografiile sunt prietenele tale când trebuie să marchezi trecerea timpului: înrămează fotografii de la nunțile diferitelor generații și înșiră-le cu grijă pe o etajeră. De asemenea, poți apela cu încredere la artiști care să ilustreze diferite etape ale unei plante: pictori, sculptori sau fotografi. 
 
Trecutul și prezentul se regăsesc, totuși, cel mai bine, în comportamentele oamenilor: organizează câteva jocuri de societate care să vă amintească tuturor cât și cum ați crescut. "Țară, țară, vrem ostași", "Nu te supăra, frate", "Telefonul fără fir" sunt doar câteva dintre cele mai banale sugestii pentru astfel de jocuri. 
 
Decorațiuni de sărbătoare și ornamente laice 
 
Va trebui, desigur, să le combini și pe acestea pentru a obține decorul perfect. Vei îmbina ghirlandele de leduri cu sfeștnice nu prea voluminoase, vei înlocui ghivecele cu cactuși cu bradul împodobit (nu de mama lui Fuego) și cu aranjamente specifice acestei perioade. 
 
Nu uita nici de parfumarea camerei: am mai discutat, doar, despre cât de important este ca, atunci când intri într-o locuință sau într-o cameră, să fii întâmpinat de un miros plăcut. Amintește-ți despre sfaturile de aromaterapie și nu neglija nici latura estetică a acesteia. 
 
Detalii ce nu pot lipsi 
 
Dintre acestea, primul care trebuie numit este un orologiu care să fie fixat conform fusului orar din zona în care te afli: nicio secundă mai devreme, nicio secundă mai târziu. Desigur, ceasul va trebui să se asorteze cu celelalte ornamente alese pentru camera cu pricina. 
 
Al doilea lucru ce nu poate lipsi este frapiera pentru sticla sau sticlele de șampanie. Ce Revelion mai este și acela fără șampanie? 
 
Un al treilea detaliu simpatic ar fi un bol mare cu "fortune cookies", prăjituri sau biscuiți cu răvaș: va trebui să ai minimum un bilețel pentru fiecare invitat. Răvașele pot fi înlocuite cu lozuri – acestea sunt chiar preferate în unele zone ale țării. 
 
Sursa foto: houzz.com
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI