TIOR

Re-amenajarea livingului

Pentru că nouă ne place să vedem cu ochii noştri schimbările, ne-am gândit că şi ţie ţi-ar plăcea să vezi cum se poate transforma un living. De regulă, sunt cam aceiaşi paşi în reamenajarea unei camere: stabilirea motivului schimbărilor, stabilirea bugetului disponibil pentru redecorarea unei camere, stabilirea lucrurilor de păstrat şi, abia apoi, redecorarea propriu-zisă.

 

Trebuie ceva reparat sau recondiţionat?

 

Dacă răspunsul la această întrebare este unul afirmativ, atunci de aici trebuie să începi reamenajarea livingului. Întâi, ocupă-te de eventualele reparaţii necesare în livingul tău: unge balamalele dulapurilor, îndreaptă uşile, schimbă parchetul (dacă trebuie), pune termopanele (dacă este necesar şi dacă îţi doreşti), vopseşte ce este de vopsit... pe scurt, trebuie să începi cu lucrurile şi lucrările care fac mizerie cel mai mult.

 

Am discutat anterior despre mobilierul second hand (aici este cuprins şi mobilierul moştenit, şi mobilierul vintage, şi piesele de mobilier cumpărate chiar de la magazine second hand de mobilă) şi despre recondiţionarea canapelelor aici, căci canapelele se pot deteriora foarte repede şi pot avea nevoie puţin de cosmetizare.

 

Colorează mai deschis.

 

Culorile mai deschise şi cele mai aprinse întotdeauna ajută la împrospătarea aspectului unei camere, iar livingul chiar este o încăpere care are nevoie de energie şi de tot felul de culori.

 

Dacă vei analiza imaginile din galerie, vei observa că fotografia cu aspectul anterior al camerei este făcută noaptea, iar lumina artificială nu este tocmai avantajoasă. Totuşi, se poate observa că încăperea aceasta, înainte de reamenajare, este una decorată în culori neutre şi nuanţe relativ sobre. Până şi tabloul acela aşezat deasupra şemineului este zugrăvit în culori închise, banale.

 

În "noul" living, este mult alb, dar au fost introduse şi multe elemente în culori intense, vesele – de exemplu, tabureţii aceia roz şi pernuţele decorative de pe canapea şi fotolii.

 

Păstrează şi ornamente vechi, alege şi ornamente noi.

 

Întotdeauna va exista dorinţa de a păstra ceva vechi, mai ales în cazul persoanelor retrospective, nostalgice. Poţi păstra trofee sau orice alt fel de ornamente vechi îţi plac; important este să le armonizezi cumva cu restul decorului.

 

De asemenea, întotdeauna va fi nevoie şi de ornamente noi – acele câteva accesorii care să aducă un suflu nou întregii camere, mai ales dacă nu ai făcut schimbări categorice în interiorul camerei. Dacă nu ai schimbat mobilierul sau măcar poziţia acestuia, dacă nu ai schimbat culoarea pereţilor sau nu ai făcut altă schimbare foarte vizibilă, atunci este nevoie de accesorii noi pentru revitalizarea  camerei.

 

Cunoaşte-ţi limitele. Cu toate accesoriile acestea, va trebui, totuşi, să ai grijă: nu îţi supraaglomera camerele şi locuinţa doar de dragul ornamentelor, ci alege-le cu grijă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI