TIOR

Ornamente de efect: desene murale

Sigur, nu sunt pe gustul oricui, dar desenele murale sunt o modalitate plăcută şi creativă de a-ţi orna pereţii şi sunt adaptabile oricărei încăperi. De data aceasta vom oferi ca exemplu sufrageria unei familii cu doi băieţi.

 

Care pereţi vor fi „sacrificaţi”?

 

Primul pas va fi să stabileşti care este suprafaţa pe care se va întinde desenul: o porţiune dintr-un perete, un perete, doi pereţi, trei pereţi, o cameră, o cameră şi holul etc. În funcţie de acest lucru vei alege, desigur, şi complexitatea desenului.

 

Va trebui să iei în calcul şi mobilierul pe care îl ai sau pe care ţi-l doreşti, poziţionarea ferestrelor, poziţionarea corpurilor de iluminat şi aşa mai departe.

 

Al doilea pas va fi, desigur, găsirea modelului potrivit şi a artistului care să îţi pună în practică ideea exact aşa cum trebuie.

 

Ce model îţi doreşti?

 

Familia care se foloseşte zilnic de sufrageria din galeria foto a preferat un model „fantasmagoric” – chiar acesta este cuvântul folosit de ei pentru a descrie stilul desenului de pe pereţi. Atmosfera generală este una feerică, de poveste. Culorile utilizate nu sunt foarte intense, iar modelul desenului este suficient de bine echilibrat şi destul de complex încât să fie creat un spaţiu prietenos, primitor şi  relaxat.

 

Cu un aer uşor jucăuş şi visător, sufrageria aceasta este perfectă pentru o familie unde există cel puţin un copil, darămite doi sau mai mulţi! Iar dacă aceasta ar fi sufrageria bunicilor, copiii vor avea un motiv în plus să fie atraşi de casa bunicilor, unde aud poveşti şi unde imaginaţia le este stimulată de astfel de desene paşnice, alese după chipul şi asemănarea familiei.

 

Pentru familia şi locuinţa ta poţi alege orice alt model crezi de cuviinţă: poate unul inspirat de pădurile de conifere, poate un peisaj montan, poate doar un joc de frunze sau poate o altă poveste spusă altfel.

 

Cum adaptezi mobilierul?

 

Ideal este ca, atunci când pereţii sunt foarte încărcaţi, mobilierul să aibă un design cât mai simplu. Acest lucru se poate observa şi în imaginile de mai sus, unde atât scaunele, cât şi masa şi servanta au un aspect simplu, aproape banal. Chiar dacă servanta are câteva detalii ceva mai complexe, culoarea neutră şi unduirile naturale ale materialelor folosite o ajută să se potrivească în acel decor de poveste.

 

De altfel, accesoriile din cameră sunt foarte simple: perdelele uni, lustra cu alb şi auriu (o nonculoare şi o culoare metalică şi caldă, neutră), covorul cu imprimeu jucăuş, dar simplu, suportul de lumânări care are model vegetal, asemănător ramurilor desenate pe pereţi – totul se potriveşte într-un echilibru perfect.

 

Sursa foto: houzz.com, ©Eric Roth

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI