TIOR

Organizarea dining-ului, o misiune pentru orice ambitios

Este o plăcere să îţi amenajezi un dining cât de mic într-un colţ al casei (în bucătărie sau în living) sau, şi mai bine, într-o cameră dedicată în exclusivitate servirii mesei. Nu am mai discutat de mult despre amenajarea dining-ului, nu-i aşa? Pentru eventualitatea în care tu l-ai ignorat în locuinţa ta aşa cum nu am omis şi noi să scriem despre el, îţi propunem cinci paşi pentru revizuirea dining-ului tău, 5 paşi pentru revitalizarea acestuia, astfel încât să îţi placă să îl foloseşti apoi şi să te facă să vrei să îl foloseşti la fiecare masă.

 

Pasul 1: (Re)Stabileşte ordinea

 

Bineînţeles că acesta este primul pas! Doar nu credeai că primul pas va fi să îţi cumperi o casă nouă! Planul este să eliberezi zona dedicată diningului, oricare ar fi aceea. Este important să începi migrarea: du lucrurile care nu aparţin zonei la locurile lor, adu aici altele care se potrivesc şi care s-au rătăcit prin casă.

Apoi, realizează un inventar al obiectelor avute şi o listă a elementelor necesare pentru amenajarea unui dining. Pe cea de-a doua listă sunt câteva obiecte obligatorii cărora le poţi adăuga tot felul de accesorii sau decoraţiuni, după gust: masă, scaune, corpuri de iluminat funcţionale, covor; veselă, tacâmuri, pahare şi căni asortate; feţe de masă, huse pentru scaune. Restul, ţi-am zis deja, se numesc "accesorii" şi le alegi după propriulgust în urma unei documentări corespunzătoare.

 

Pasul 2: Curăţă în profunzime

 

Înainte de a aşeza orice, trebuie să faci curat în profunzime. E regulă! Va trebui să întorci puţin casa cu fundul în sus, dar nu-i nimic, la final totul va arăta perfect. Mută mobilierul, aspiră şi în spatele dulapurilor şi canapelelor, scutură pernuţele scaunelor, lustruieşte aplicele şi veiozele, şterge ferestrele, şterge praful, dă cu mopul.

 

Asigură-te că nu există nicio urmă de organism dăunător şi nicio urmă de mucegai, apoi poţi începe să le aşezi la loc: covorul, masa, scaunele, fotoliile. Apoi accesoriile şi ornamentele.

 

Pasul 3: Simplifică totul

 

Poate că înainte acest spaţiu era prea aglomerat şi de aceea nu te îmbia la a-l folosi. Încearcă să simplifici lucrurile: nu lăsa prea multe obiecte pe masă, ci numai un aranjament floral sau un ghiveci drăguţ şi, poate, un sfeşnic întotdeauna pregătit pentru o masă festivă sau o seară romantică.

 

În zona (sau încăperea) dedicată dining-ului, aşază şi un dulap în care să ai tot timpul veselă asortată, seturi de tacâmuri şi pahare asortate, toate gata de a fi folosite.

 

Pasul 4: Aranjează masa

 

Ca să te asiguri că totul este potrivit, trebuie să faci o probă. După ce totul este pus la locul lui, pregăteşte masa: câte un scaun pentru fiecare membru al familiei care va sta la masă, câte o farfurie, câte un rând de tacâmuri, câte un pahar, câte un şerveţel, câte un vas mic cu desertul. Nici măcar nu va conta că serviţi pizza comandată, ci trebuie doar să vă aşezaţi împreună la masă şi să vă bucuraţi de acest spaţiu proaspăt amenajat.

 

Pasul 5: Foloseşte-l!

 

Păi doar nu ţi-ai amenajat dining pentru a te uita la el sau pentru a-i face poze şi a-l distruge apoi. Foloseşte-l cât de des cu putinţă, aşa încât să facă plăcere tuturor celor care locuiesc aici să mănânce acasă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI