TIOR

O canapea moderna intr-un living relaxant

Aşa cum patul este piesa cea mai importantă dintr-un dormitor, canapea sau patul de zi este piesa cea mai importantă dintr-un living. Dacă nu ne crezi pe cuvânt, gândeşte-te numai puţin: câte sufragerii fără canapele sau paturi de zi ai văzut? Cum ar fi un living fără o canapea? Ce cumperi prima dată când începi amenajarea livingului? Întocmai! Canapeaua este piesa de rezistenţă!

 

Prin urmare, de ce nu ar fi piesa de rezistenţă... de rezistenţă? Adică aşa: canapeaua din living trebuie să arate bine, să fie şi (măcar) cât de cât modernă şi să fie confortabilă. Dacă are şi tapiserie detaşabilă sau uşor de curăţat, este şi mai bine! Dacă îi poţi găsi cu uşurinţă huse de schimb, este chiar mai bine! Iar dacă arată bine şi cu, dar şi fără pernuţe decorative pe ea.... trebuie să o cumperi!

 

Cum alegi canapeaua ideală?

 

După formă, dimensiuni şi culoare, desigur! Ca orice altă piesă de mobilier, aceasta trebuie măsurată înainte de a o cumpăra şi a o aduce în casă. Va trebui să iei în considerare efectul estetic pe care îl va avea asupra camerei în funcţie de designul pe care îl are şi în funcţie de culoarea pe care ar putea-o avea dacă i-ai comanda diferite huse.

 

Partea bună este că, de regulă, canapelele moderne sunt cu un design simplu şi nu sunt nici foarte masive. Faptul că nu sunt masive este în avantajul celor care îşi doresc mai multe locuri de şezut în living căci, astfel, pot cumpăra mai multe canapele sau pot comanda şi fotolii.

 

Cu ce se potriveşte o canapea modernă?

 

În primul rând, trebuie să ştii că o canapea cu un design atât de simplu şi de discret nu poate fi aleasă într-un living decât pentru a pune în valoare un alt obiect din aceeaşi cameră unde se află ea. De aceea, vei vedea şi în imaginile din galeria foto că în fiecare living este fie o sculptură (modernă, abstractă sau clasică), fie un tablou supradimensional care domină întreaga încăpere.

 

Altfel spus, o canapea modernă, pentru că are aspectul simplu şi nu este foarte masivă, se potriveşte cu orice. Poate avea orice culoare şi poate fi acompaniată de orice fel de piese de mobilier, inclusiv din cele vintage, alături de care oferă livingului tău un aer boem şi un aspect eclectic.

 

Cum accesorizezi o canapea modernă?

 

De obicei, canapelele simple (cu formă şi tapiserie simplă) recuperează din complexitatea aspectului cu ajutorul accesoriilor: pernuţe decorative (colorate ori ba, cu imprimeu ori ba), păturici aşezate cu grijă (dar cu aspect dezordonat), corpuri de iluminat fixate sub ele etc.

 

În acelaşi timp, accesoriile pot fi asortate sau identice: pernuţele din mai multe culori sau cu forme şi dimensiuni diferite, pernuţe şi pături, animale de pluş sau pernuţe lucrate manual şi aşa mai departe.

 

Pentru mai multe sugestii de amenajări pentru livingul tău, accesează linkul de aici.

 

Sursa foto: home-designing.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI