TIOR

Ne pregatim de iarna cu un semineu pe masura

Amenajarea cu gust este tot ceea ce ne dorim când vine vorba de locuința noastră. Fiecare anotimp contribuie la schimbări în designul spațiului de locuit. Odată cu vremea rece, începem să ne gândim la serile călduroase petrecute lângă șemineu.


De aceea, ne propunem să acordăm o atenție deosebită spațiului din jurul șemineului. Rezultatul? O atmosferă primitoare, reflecție directă a stilului nostru decorativ.


Clasic sau modern?


Ți-ai propus o actualizare a șemineului. Nu știi de unde să începi. Venim în ajutorul tău cu sfaturi și idei pentru amenajarea livingului, cu accent pe spațiul din jurul șemineului. O soluție decorativă pentru spațiile clasice și conservatoare este abordarea simplă și simetrică. Echilibrul obiectelor decorative contribuie la un aspect vizual ce inspiră calmitate.


Dacă preferi um stil mai modern, poți renunța la simetrie, iar, în schimb, să variezi dimensiunea accesoriilor. De ce să nu obții un aspect care se potrivește cu personalitatea ta? Joacă-te cu diferite forme, texturi și culori și vei fi uimit de designul îndrăzneț creat.


Plante decorative


În general, materialele din care sunt realizate șemineele sunt din cărămidă sau piatră. Aspectul dur poate deturna designul livingului, dacă anumite elemente nu sunt scoase în evidență. Pentru a combate un aspect mohorât, alege plante cu ajutorul cărora să decorezi spațiul din jurul șemineului. Culoarea verde a plantelor completează stilul decorativ al șemineului, în timp ce aranjamentele florale adaugă un ton feminin.


Artă în living


Livingul este încăperea ce poate beneficia de frumusețea operelor de artă. Un plus în designul șemineului poate fi decorarea cu un tablou sugestiv în spațiul de deasupra șemineului. Dacă operele de artă sunt idei mult prea dificil de hotărât asupra lor, oglinzile îți pot fi mai la îndemână. Folosirea lor are un rol important în luminarea camerei, mai ales dacă este poziționată în fața unei ferestre. Fie că optezi pentru sprijinirea oglinzii de perete, fie că o poziționezi direct pe perete, alege o formă și dimensiune care să avantajeze spațiul.


Șemineu cu televizor


Un aspect tehnologizat ne reamintește că trăim în secolul vitezei, iar obiectele hi-tech sunt din ce în ce mai folosite în home-design. Montarea unui TV la același nivel cu peretele îl va face să pară mai puțin voluminos. O alternativă poate fi încadrarea televizorului într-un spațiu cu diferite elemente decorative. De asemenea, poți ascunde în spatele lui un dulap.


Natural, în funcție de anotimp


Fiecare sezon vine cu inspirații multiple în ceea ce privește amenajarea interioară a locuintei. Primăvara aduce flori proaspete, vara – fructe frumos colorate, toamna – frunze ruginii și afine. Cu atâtea idei decorative, îți poți reamenaja locuința de câte ori îți dorești.


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI