TIOR

Natura in culori neutre pentru un living reconfortant

 

Cu toții ne dorim o conexiune strânsă cu mediul înconjurător, o locuință relaxantă și primitoare, în sânul naturii. Poate că unii au fost mai inspirați și au ales să se mute în afara orașelor aglomerate, spre exemplu în ansamblul rezidențial Good Residence-Balotesti, dar pentru ceilalți amenajarea unei locuințe mai aproape de natură este alternativa ideală.

Și de ce să nu începeți cu piesa principală din orice locuință, livingul? Vă prezentăm astăzi 3 idei prin care puteți include nuanțele neutre din natură în amenajarea unui living reconfortant.

Natura a fost încă din cele mai vechi timpuri inspirația artiștilor, fie ei plastici sau muzicali, artiști de stradă, de teatru sau de film. Design-ul de interior s-a mai îndepărtat, odată cu avansarea tehnologiei, de inspirația din natură, însă nuanțele și elementele naturale rămân, totuși, preferate în rândurile celor care decid să-și amenajeze locuința.

Scoarță de stejar

Relaxarea din mijlocul pădurii în mijlocul livingului de acasă, unul cald și primitor, în nuanțele cafelei și scoarței de stejar, cu ușoare tente de mov. Combinația de texturi mate și semi-lucioase ajută nuanțele mai închise să pară mult mai luminoase decât sunt de fapt, conferindu-i astfel încăperii un aer dinamic în ciuda paletei limitate de culori. Aproape jumătate din interiorul livingului este conceput în întregime din perdele, transparente și ușoare, încât tot peretele pare un așternut din raze de soare.

Nuanțe marine

Aceleiași palete de nuanțe neutre i se adaugă culori inspirate din verdele și albastrul mărilor și oceanelor. În timp ce în exemplul precedent încăperea avea un aer cald, acest living menține o atitudine rece. Texturile joacă rolul principal de ecou al unor materiale din natură. Toată atenția se resfrange, însă, asupra peretelui colorat în nuanțe de verde și albastru marin, cu inserații calde de galben.

Piatră și lemn

Piatra și lemnul compun sursa paletei de culori pentru cel de-al treilea living. Ambele elemente naturale sunt foarte folosite în cadrul amenajărilor interioare, în decorarea și în accentele pereților. Accentele mai includ și bogăția cărbunelui și o combinație între nuanțe de mov și cafeniu, destul cât să prevină ca livingul să pară prea sărac sau minimalist. Trăsăturile organice sunt cele care fac deliciul în cadrul acestei amenajări: scaunele sculptate în lemn, abajurul și micile decorațiuni de pe mobilier.

Sursa foto: home-designing.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI