TIOR

Mobilarea diningului – un moft sau o necesitate?

În casele tradiţionale, se ia masa în bucătărie. În prezent, împrumutând tot mai multe din obiceiurile occidentale, începem să vedem utilitatea acestei camere noi: diningul. Amenajarea diningului poate da, totuşi, de gândit, fiind necesar un anumit spaţiu şi alte necesităţi cromatice şi de design.

 

Un moft sau o necesitate?

 

Amenajarea diningului ar putea fi privită ca fiind un moft, dacă luăm în considerare faptul că aceasta nu există în majoritatea caselor românilor: suntem obişnuiţi să luăm masa în bucătărie sau în faţa televizorului. Acest lucru însă are dezavantaje: stând în bucătărie, ne umplem hainele de miros de mâncare, ceea ce nu este tocmai plăcut, iar dacă mâncăm în faţa televizorului sau a calculatorului tindem să mâncăm mai mult, ceea ce iar nu e bine.

 

Aşadar, rezervarea unui spaţiu pentru a lua masa în familie este, de fapt, o necesitate. Acest lucru va facilita comunicarea, o mai bună organizare a programului zilnic şi o mai bună coeziune a membrilor familiei.

 

Recomandări de design interior

 

Într-un apartament nou sau într-o casă nouă, fiecare plan de amenajări interioare trebuie calculat cu atenţie: în funcţie de spaţiul disponibil, puteţi amenaja diningul într-o cameră separată sau într-o secţiune a livingului.

 

Pentru amenajarea diningului nu este nevoie de foarte mult mobilier: centrul de interes este reprezentat de o masă (de preferat, una rotundă sau ovală) în jurul căreia să aibă loc scaune pentru fiecare membru al familiei. Este recomandat ca aceasta să fie aşezată pe un covor uni cu peri scurţi.

 

Puteţi adăuga şi un dulap nu foarte înalt, în care să aşezaţi prosoapele, feţele de masă, vesela şi tacâmurile. De asemenea, puteţi decora acest colţişor cu tablouri şi lumânări.

 

Am ales pentru dumneavoastră două variante pentru mobilarea diningului, astfel încât să o puteţi pe cea care se potriveşte mai bine dorinţelor şi necesităţilor familiei dumneavoastră.

 

Dining neutru

 

Culorile neutre sunt preferate în amenajarea diningurilor pentru că sunt uşor de găsit, uşor de curăţat, uşor de asortat. De exemplu, puteţi alege var lavabil bej, o masă de un maro închis, căreia să îi alăturaţi scaune din acelaşi material şi cu tapiserie bej. Faţa de masă poate fi cu orice fel de model, de preferat cadrilat sau cu motive vegetale, în nuanţe de maro, galben deschis, gri şi cu inserţii albe.

 

Atmosfera astfel creată va fi una destinsă, nu prea pretenţioasă şi destul de uşor de personalizat şi de decorat în cazul unei petreceri.

 

Dining pentru familie

 

Pentru crearea unei atmosfere mai călduroase, este recomandat să folosiţi, la decorarea diningului, culori calde: galbenul şi portocaliul sunt culori care stimulează dorinţa de comunicare şi o mai bună relaţionare cu celălalt. Este foarte important ca la masa în familie să fie voie bună.

 

Pentru un plus de originalitate, puteţi alege huse personalizate pentru scaunul fiecărui membru sau tacâmuri pe care să şi le personalizeze fiecare: în fiecare weekend, faceţi figurine din plastelină şi ataşaţi-le linguriţei proprii. 

 

De asemenea, puteţi să aşezaţi în centrul mesei o vază subţire şi înaltă, care să dea acestui spaţiu un aer elegant şi plin de energie, dar să permită contactul vizual al mesenilor.

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI