TIOR

Mix de scaune in zona de dining

Am mai discutat despre amenajarea unui dining şi am stabilit deja că nu este nevoie de o cameră separată pentru amenajarea diningului, ci doar de delimitarea unei zone separate în bucătărie sau în living. Specificul diningului este, evident, prezenţa unei mese şi a scaunelor în jurul acesteia, pregătite să-şi primească oamenii să dejuneze.

 

Majoritatea celor care îşi amenajează un dining optează pentru scaune identice, căci preferă lucrurile simple, clasice, ordonate. Dacă ai prefera un aspect deosebit pentru diningul tău, atunci s-ar putea să iei în considerare această idee: combinarea tipurilor de scaune sau, în fine, piese de mobilier pe care să te aşezi. Cum obţii un mix simpatic de scaune?

 

O canapea, un scaun pliabil şi două scaune elegante

 

Pe o latură, aşază o canapea cu spătar înalt – cam aşa, ca în prima imagine din galeria foto, iar pe partea cealaltă, poţi aşeza scaune pliabile pe care să le poţi îndepărta când sunt mai puţini meseni şi acele scaune sunt, aşadar, de prisos. La capetele mesei, aşază două scaune identice, elegante, cu spătarul la (aproximativ) aceeaşi înălţime ca spătarul canapelei.

 

Scaune total diferite, dar în aceeaşi culoare

 

Pentru că nişte scaune ad-hoc ar arăta, cel mai probabil, haotic, este recomandat ca scaunele din jurul mesei să fie de aceeaşi culoare dacă au modele diferite. Şi nu este neplăcută ideea: poţi alege câte un tip de scaun potrivit personalităţii fiecărei persoane care se aşază la masă. Cu pernuţe mai înalte sau mai joase sau lipsă, cu spătar înalt, cu spătarul după forma spatelui sau fără spătar, cu picioarele lungi sau cu picioarele perfecte, cu model floral sculptat în materialul scaunului sau simple, cu mânere sau fără şi aşa mai departe – modelele de scaune par infinite.

 

Scaune la fel, dar nu chiar...

 

Dacă ţi se pare prea mult de muncă pentru a potrivi nişte scaune în aceeaşi culoare şi aceeaşi nuanţă, poţi alege altceva, fără a renunţa la dinamismul optic: poţi alege să aşezi în diningul tău scaune din acelaşi model, pentru stabilitate şi echilibru estetic, dar fiecare scaun să fie într-o altă culoare – câte o culoare diferită pentru fiecare mesean.

 

Astfel, totul va fi la fel, dar nu chiar: echilibrul va fi dat de modelul repetitiv al scaunelor, iar dinamica va fi creată de jocul de culori.

 

Scaune asortate la capetele mesei

 

Dacă masa este dreptunghiulară poţi aşeza scaune identice la capete, poate chiar fotolii, iar pe laterale aşază scaune cât mai diferite sau, dacă vrei, poţi alege perechi de scaune, dar este obligatoriu să nu le aşezi în aceeaşi ordine de o parte şi de alta a mesei.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI