TIOR

Maximizarea unui living micut

Nu îţi trebuie o casă foarte pentru un acasă fericit: uite câteva indicii pentru amenajarea unui living mic în cel mai bun mod cu putinţă. Se întâmplă ca nu toate camerele dintr-o locuinţă să fie suficient de spaţioase şi se poate, de asemenea, ca cele mai mari camere să fie transformate în dormitoare – ceea ce este foarte bine, căci ai nevoie de cât mai mult aer atunci când dormi, pentru a te putea odihni bine.

 

Aşadar, cum faci să te bucuri la maximum de livingul tău, chiar dacă acesta este amenajat în cea mai mică încăpere dintr-o locuinţă?

 

Mobilier subtil

 

Într-o cameră mică, mobilierul trebuie să fie cât mai discret, cât mai puţin masiv. Alege cu grijă piesele de mobilier: canapele, mese, fotolii, scaune şi aşa mai departe, toate acestea trebuie să aibă dimensiuni raportate la dimensiunile camerei, dar şi în conformitate unele cu celelalte.

 

Aceleaşi măsuri ar trebui să le iei în cazul aparaturilor aşezate sau instalate în living: televizoare, sisteme audio, corpuri de iluminat sau alte obiecte de decor asemănătoare.

 

Lumină şi luminozitate

 

Nu îţi poate impune să renunţi la culorile închise dacă ţie tocmai acestea îţi sunt pe plac, însă va trebui să echilibrezi din punct de vedere cromatic toate elementele de design din living. De exemplu, poţi alege ca pereţii să fie închişi la culoare, iar mobilierul şi accesoriile în nuanţe cât mai deschise, dacă nu chiar albe, ori poţi alege ca toţi pereţii (inclusiv tavanul) să fie albi, podelele să fie cât mai deschise la culoare, iar mobilierul poate fi închis la culoare sau în culoarea preferată.

 

Ca exemplu, poţi folosi imaginile din galeria foto pentru a te inspira în privinţa alegerii paletei cromatice pentru livingul tău, oricât de mic este acesta.

 

Spaţii de depozitare eficiente

 

Dacă îţi doreşti spaţii de depozitare în living, atunci şi acestea ar trebui să aibă dimensiuni raportate la dimensiunile camerei şi ale celorlalte piese de mobilier. Prin spaţii de depozitare înţelegem orice tip de dulap, rafturi, etajere şi biblioteci.

 

De altfel, atunci când alegi o piesă de mobilier sau un accesoriu pentru depozitarea diferitelor obiecte ar fi bine să iei în considerare sugestiile obişnuite privind spaţiile de depozitare: acestea trebuie să exploateze spaţiile cel mai puţin folosite dintr-o locuinţă, dar să fie accesibile, să fie cât mai înguste, dar să fie adaptate tipului de obiecte depozitate aici, şi să nu fie blocate şi nici să blocheze accesul la o altă facilitate din locuinţă: ferestre, alte piese de mobilier etc.

 

Despre amenajarea livingului poţi citi mai multe aici.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI