Livinguri pentru iubitorii de muzica

10-05-2015 / Blog amenajari living

Sunt puţini aceia cărora nu le place muzica şi nu o vor cât mai aproape de sufletul lor, însă cei care iubesc muzica şi sunt pasionaţi de această artă se vor remarca prin felul în care îşi amenajează locuinţa.

 

Sigur, ascultăm muzică în maşină, la sărbători şi poate chiar la serviciu, dar articolul de faţă este pentru cei care vor să se înconjoare tot timpul de muzică şi orice presupune aceasta: imprimeuri cu tematică, obiecte de artă specifice, partituri înrămate în locul tablourilor şi aşa mai departe.

 

Comunicare şi muzică

 

Ai văzut cu siguranţă suficiente filme artistice sau chiar şi filme de animaţie în care invitaţii cuiva se strângeau în jurul unui pian pentru a cânta împreună sau a se lăsa fermecaţi de sunetele clapelor. Dacă cineva din familia ta (cineva care te vizitează des sau locuieşte sub acelaşi acoperiş) ştie sa cânte la pian, atunci ştii deja că nu ai niciun motiv să nu îţi iei un pian pe care să îl aşezi în living şi care să devină atracţia acestei camere.

 

Desigur, poate să nu fie un pian, ci un alt instrument muzical. Important este ca cei pasionaţi de muzică să aibă acasă instrumentele la care ştiu să cânte.

 

Relaxare şi sunete în surdină

 

Dacă livingul tău are o privelişte frumoasă şi nu ai niciun apropiat care să cânte la un instrument ce se poate găsi în locuinţa ta, atunci un sistem audio de calitate este cea mai bună opţiune. Să cânte muzica! Să cânte tot timpul! Dar volumul şi tipul acesteia trebuie adaptate diferitelor situaţii. Recunoaşte că o seară liniştită discutând alături de cei dragi sau o serată de singurătate, destinată relaxării, se „serveşte” mai bine cu garnitură de muzică – genul preferat şi volumul optim.

 

Decor cu elemente muzicale

 

În funcţie de gusturile fiecăruia, muzica ar putea ajunge până la reprezentarea cea mai literală în interiorul unei camere şi, de obicei, această cameră este livingul. Poţi decora pereţii, poţi crea galerii sau vitrine unde să expui elementele muzicale.

 

Din categoria „elementelor muzicale” sunt şi afişele de la concertele cele mai impresionante la care ai fost, şi biletele înrămate, şi casetele, şi CD-urile, şi DVD-urile cu interviuri, melodii sau întregi concerte, şi discurile de vinil, ca să nu mai vorbim despre diversitatea instrumentelor muzicale şi a acccesoriilor acestora: arcuş, pană, corzi de chitară, liră, castanete şi aşa mai departe.

 

Asocieri

 

Adesea inconştient, se fac diferite asocieri între diferite stiluri muzicale şi palete cromatice, mirosuri sau reprezentări grafice. Nu îţi reţine această tendinţă (dacă ea există şi la tine), ci îndrăzneşte să îţi amenajezi livingul oricât de creativ crezi de cuviinţă.

 

Pentru mai multe recomandări pentru amenajarea locuinţei pentru pasionaţii de muzică, click aici.

 

Sursa foto: urbanhomez.com, minimalistbedroom2015.com, pinterest.com, houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.