TIOR

Livingul cu tavan inalt – o problema cu rezolvare

Casele vechi, reconsolidate, încă păstrează tendințele construcțiilor în stil înalt. Elegante și spațioase sunt de părere designerii și tot ei sunt cei care vin cu idei decorative specifice. Amenajarea interioarelor cu tavane înalte presupune un efort creativ susținut de sfaturi în materie de home design de la specialiști.


Aparent, decorarea unor încăperi înalte presupune mai mult efort decât în cazul celor cu înălțime normală. Realitatea este că tot ce trebuie să faci este să nu fii reticent cu un spațiu care îți poate oferi numeroase resurse creative.


Regula treimilor


În ciuda faptului că este indicat să respectăm o regulă, aceasta ne oferă, de fapt, numeroase posibilități de amenajare. Regula treimilor este folosită în domenii precum artă sau fotografie, întrucât delimitarea spațiului vizual garantează echilibrul și odată cu el, un cadru reușit. Dacă ne imaginăm un living în funcție de trei nivele diferite de design, obținem o primă posibilă amenajare cu o zonă destinată lambriului, o alta tablourilor, iar cea din urmă simplității decorative. Extra sfat: treimea inferioară este recomandată poziționării pieselor de mobilier.


Iluminat elegant


În cazul încăperilor în regim mare de înălțime, acordăm o atenție deosebită corpurilor de iluminat. Un candelabru impunător oferă eleganță unui living înalt, bucătăriei sau dormitorului. Ce ai zice să folosești un iluminat special pentru a împărți subtil zonele din locuință? Exemplul nostru este următorul: trei candelabre din camera de zi pot separa vizual spațiul de relaxare de bucătărie și sufragerie.


Artă pentru pereți


O necesitate în rândul decoratorilor de spații înalte este reprezentată de operele de artă. Aici ne referim la tabouri diverse. Livingul se poate bucura de o amenajare aparte prin așezarea picturilor la nivelul privirii. Astfel, se reduce impactul puternic al pereților înalți. În plus, spațiul astfel amenajat crează un efect vizual inedit, datorită evidențierii lui prin artă.


Perdele cu sentimente


Perdelele reușesc să aducă unui spațiu gol sentimentul de „acasă”. Din punct de vedere cromatic, poți opta pentru culori deschise iar atmosfera va fi una degajată, roșu dacă îți dorești un plus de energie și nuanțe mai închise pentru un efect dramatic.


Grinzi de lemn


Grinzile din lemn vin cu o propunere de nerefuzat. Utilizarea lor reduce amploarea încăperii, astfel poți beneficia de un living mai confortabil și prietenos. Și de parcă aceste aspecte nu erau suficiente, specialiștii în home design ne demonstrează că un astfel de tavan nu presupune și un decor rustic. Din contră, amenajarea cu ajutorul grinzilor de lemn se potrivește cu succes și în cazul unui interior contemporan.


Care sunt ideile tale decorative când vine vorba de o locuință înaltă, cum sunt cele din galeria noastră foto?


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI