TIOR

La ce ne uitam prima oara intr-un living?

Parcă ne stă pe limbă să spunem dezordinea. De ce să ne gândim la aspecte negative? Noi suntem de părere că o cameră de zi trebuie să atragă toate privirile prin spațiul de care dispune. Având în vedere că este locul unde te distrezi cu prietenii sau te relaxezi împreună cu familia, pentru amenajarea livingului trebuie să iei în calcul că este prima cameră despre care musafirii își pot face o impresie.


Și cum nu îți dorești ca această primă impresie să fie eronată, optează pentru un design care să reflecte frumusețea întregii locuințe. Mulți dintre noi ne dorim camere spațioase care să fie decorate cu bun gust și să nu implice o amenajare costisitoare. Încadrarea într-un buget bine stabilit și într-un stil decorativ impecabil pot fi atinse îți spunem imediat și „cum”.


Focus pe podea


Podeaua reprezintă acea suprafața din orice încăpere cu un impact vizual puternic. În plus, meterialul din care este confecționată podeaua, cât și accesoriile pentru aceasta pot aduce îmbunătățiri spațiului de locuit. Alegerea unor covoare contrastante întrerup linia designului, îngreunând privirea și creând opusul unui spațiu extins. Pentru a ajuta livingul să capete o continuitate a elementelor de design, alege un mobilier cu picioare. Astfel, podeaua nu va fi acoperită inutil de canapele și dulapuri diverse.


Decorat pe verticală


Întâlnirea dintre podea și pereți definește dimensiunea camerei. Nu avem încotro, trebuie să ne încadrăm în spațiul astfel delimitat. Cu toate acestea, există trucuri pentru a schimba atenția către înălțimea peretelui. Poți obține efecte minunate prin amenajarea livingului cu ajutorul detaliilor verticale. Perdele poziționate cât mai aproape de tavan, rafturi înalte, iar privirea musafirilor va fi ușor orientată către admirarea spațiului de care livingul beneficiază.


Un living încăpător


Este simplu de realizat dacă te orientezi către un mobilier care să permită accesul facil în încăpere, dar și deplasarea dintr-un colț în altul. O cale de parcurs fără întreruperi este un semn al unui living încăpător. Determina care este punctul de acces și de deplasare în cameră și orietează-ți piesele de mobilier în favoarea unui spațiu cât mai puțin încărcat.


Distragerea atenției


Dacă subliniezi prezența unei piese atractive, poți distrage atenția de la spațiul mult prea restrâns din living. Poți folosi drept punct focal orice, de la un perete decorat, la o piesă de mobilier sofisticată sau la o cromatică în contrast a diferitelor accesorii. Ce spui de adăugarea unui obiect ce aparține unui alt stil decorativ? De exemplu, poți aduce o schimbare printr-un element tradițional într-un spațiu modern sau avantgardist.


Oglinzile salvatoare


Cunoscute pentru beneficiile ce le pot aduce spațiului din locuința ta, nu ezita să le folosești și în living. Fac încăperea să pară mai mare și reflectă lumina, deja vorbim despre doi factori importanți dimensiunea și iluminatul unui living. Totuși, este indicat să eviți folosirea unui perete acoperit în totalitate de reflecții. Orientează-te către o oglindă sprijinită pe podea sau mai multe si mai mici pe perete.


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI