Jocuri cromatice pentru o camera atipica

01-08-2014 / Blog amenajari living

Nu este absolut necesar să asortezi toate camerele dintr-o casă între ele, aşadar ai putea să te joci într-o cameră şi să creezi un decor cu totul deosebit. Ca exemplu, îţi vom descrie şi îţi vom arăta câteva imagini cu livingul unor oameni din California, potrivit Houzz.com

 

Baie de culori

 

Câte culori poţi folosi pentru decorarea unei singure camere? Pe toate! Literalmente, pe toate! Analizează imaginile din galeria foto: sunt surprinse diferite unghiuri din aceeaşi cameră. Vezi ce nebunie de culori este acolo? Şi nu-i aşa că este o cameră foarte veselă şi că arată bine?

 

Aşa, acum observă: nu lipseşte nicio culoare; roşu, galben, portocaliu, roz, mov, albastru, verde, cu diferite nuanţe şi tente! Va trebui să ai, totuşi, puţină grijă în privinţa imprimeurilor. Când este vorba despre atât de multe culori, se poate ca imprimeurile să nu mai poată fi îmbinate prea uşor.

 

Delimitări faţă de restul casei

 

Cel mai probabil este să nu poţi adopta acelaşi stil colorat şi dinamic pentru toată casa, aşa că va trebui să delimitezi cumva spaţiul dedicat culorii şi să stabileşti până unde poate continua explozia de culoare. Eventual, dacă vrei să nu întrerupi brusc, cu ajutorul pereţilor, uşilor sau cortinelor, te poţi folosi de un accesoriu, cum ar fi un covoraş care să fie, la rândul său, plin de culori, însă toate celelalte elemente să fie foarte cuminte colorate.

 

Cum temperezi?

 

Desigur, chiar şi în interiorul camerei, ochiul va avea nevoie de o zonă unde să se poată odihni. Acest lucru se poate suprapune necesităţii de delimitare şi atunci este recomandat ca perdelele de la ferestre, uşile sau cortinele ce separă două camere să fie în culori neutre.

 

Şi în camera oferită ca exemplu poţi observa că foarte multe elemente din cameră sunt în culori neutre: husa canapelei, podelele, precum şi diverse obiecte decorative. Nici nonculorile nu lipsesc, având acelaşi rol de temperare a dinamismului creat prin multitudinea de culori şi imprimeuri.

 

Mobilierul, tocul ferestrelor, inserţii albe în modelul din tapet, toate acestea au rolul de a cuminţi cumva explozia de culori.

 

Luminează bine!

 

Fără o lumină adecvată, ar fi dificil să pui în valoare frumuseţea culorilor, indiferent ce nuanţe ai folosi. Aşadar, exploatează cât de mult poţi lumina naturală, apoi foloseşte o lumină generală cât mai clară şi accesorii precum spoturi, instalaţii luminoase sau veioze pentru a accentua piesele cheie din cameră.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.