TIOR

Inaltimea optima pentru TV

Este important să instalezi televizorul la înălţimea optimă pentru ca spectatorii să poată avea o poziţie cât mai corectă şi confortabilă în timp ce urmăresc programele preferate. Aşadar, care ar trebui să fie înălţimea la care să fixezi televizorul?

 

Trebuie luate în calcul următoarele: distanţa dintre televizor şi cel mai apropiat loc din care îl vei privi, dimensiunile televizorului, calitatea ecranului şi luminozitatea din cameră.

 

Regula generală

 

Regula generală privind poziţionarea televizorului poate fi enunţată astfel: centrul ecranului trebuie să fie la nivelul ochilor privitorului.

 

Astfel, următoarele aspecte de luat în considerare sunt înălţimea mobilierului de şezut pentru a te uita la televizor (canapea, fotoliu, scaun etc), înălţimea spectatorului şi locul unde va fi instalat televizorul: acesta poate fi suspendat sau aşezat pe o comodă. În medie, înălţimea la care va fi instalat televizorul este de 110 centimetri.

 

Poziţionare contextuală

 

Foarte multe familii s-au obişnuit să aibă un televizor mic, sport, în bucătărie. Acesta va fi de cele mai multe ori suspendat relativ sus (mai sus decât nivelul ochilor), ceea ce înseamnă că locul din care televizorul va fi privit va fi ori în partea opusă a camerei, ori de pe scaune înalte de bar, care îţi permit să nu stai cu gâtul foarte încordat pentru a te uita la televizor.

 

Dacă ai şemineu în living, este foarte probabil să îţi doreşti ca televizorul să fie instalat deasupra şemineului, pentru simetrie.

 

În imaginile din galeria foto vei observa că există foarte multe variante pentru instalarea televizorului şi mai multe locuri în care îl poţi aşeza. Aceste lucruri depind de necesităţile şi preferinţele fiecărei persoane, precum şi de numărul locuitorilor dintr-o casă şi dacă există sau nu copii şi/sau animale de companie.

 

De asemenea, trebuie să iei în calcul scopul televizorului: dacă vrei numai să asculţi ştirile în timp ce găteşti, dacă vrei să amenajezi un mic cinematograf la tine acasă sau dacă trebuie pur şi simplu să completezi aspectul livingului cu ceva dinamic, respectiv cutia magică unde se tot schimbă imaginile când trece curentul prin ea.

 

Încă ceva şi gata: specialiştii recomandă să nu ţii televizorul (şi nici calculatoare, laptopuri şi telefoane) în dormitor, căci acestea bruiază prin prezenţa lor abilitatea de a te odihni. Înainte de culcare, trebuie să ai mintea cât mai senină, fără a fi bombardată de imaginile de la televizor.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI