TIOR

Idei pentru amenajarea livingului

Nu am mai discutat de mult despre amenajarea livingului, nu crezi? Ar fi timpul să aducem un adaos listei de sugestii pentru amenajări living. Ca de obicei, recomandăm să adaptezi sugestiile de aici în funcţie de gusturile personale, de dimensiunile camerei de amenajat şi de necesităţile zilnice ale tale şi ale familiei tale.

 

Paletă cromatică deosebită: galben de cireaşă

 

Cireşele sunt roşii, nu-i aşa? Da, dar nu toate. Lasă rasismul la o parte şi iubeşte şi cireşele de mai la fel de mult, căci cireşele de mai sunt cele care vin primele să îţi îndulcească papilele gustative şi tot ele au acea nuanţă frumoasă şi caldă de galben, nuanţă perfectă pentru livingul tău.

 

Livingul, o cameră multidimensională

 

Priveşte camera pe care o vei transforma în living şi imaginează-ţi cum ai putea să o amenajezi, ţinând cont de faptul că ar putea fi organizată pe mai multe niveluri. Pune accent pe verticalitate cu ajutorul unor perdele simple, din tavan până în podea, şi al unor veioze înalte cu un suport cu design cât mai simplu.

 

Apoi, valorifică dimensiunea orizontală alegând canapea, fotolii şi măsuţa de cafea la aproximativ acelaşi nivel. Decoraţiunile trebuie apoi să facă legătura dintre cele două planuri (vertical şi orizontal).

 

Mixa maximă: confort

 

Poţi ignora toate celelalte sugestii şi să mizezi numai pe confort (dacă te lasă inima să nu asortezi măcar două-trei lucruri şi să nu îţi iei cea mai modernă canapea). Gândeşte-te la livingul tău ca la camera în care vei sta în fiecare după-amiază de weekend şi îţi vei încărca bateriile citind o carte sau urmărind ceva programe TV.

 

Aşadar, vei avea nevoie de o măsuţă pentru telecomenzi, gustări şi pahare cu diferite licori, de fotolii confortabile, de taburete pentru picioare şi de un suport pentru monitoare şi sisteme audio. Canapeaua, pernuţele decorative (care vor fi folosite şi pentru sporirea confortului în diferite poziţii) şi păturile pe care să ţi le pui pe picioare ca să nu te ia frigul nu vor lipsi din livingul tău dedicat relaxării.

 

Stil eclectic, culori multiple şi imprimeuri nebune

 

Uită-te la penultima imagine din galeria foto şi vei înţelege exact ce spunem. Acolo sunt atât de multe elemente, încât nu ştii la care să te uiţi întâi (sau poate tu ştii). Şi nimic nu este deranjant!

 

S-au ales nuanţele potrivite pentru a fi în armonie unele cu altele, imprimeurile se completează cumva mizând în special pe motive naturale (vegetale, florale, animale etc), dar fără a omite imprimeurile geometrizate ce se regăsesc în husele pernuţelor de pe canapea.

 

Sunt toate elementele acestea în acelaşi loc şi sunt în perfectă armonie unele cu altele. De ce nu ai încerca şi tu?

 

Influenţe interculturale în decoraţiuni şi mobilier

 

Livingul poate fi amenajat în stil rustic sau într-un stil tradiţional, dar raportat la tradiţiile altor culturi, în funcţie de elementele cu care tu rezonezi mai bine. Ultima imagine din galeria foto este reprezentativă pentru cea de-a doua situaţie: vei găsi acolo elemente ce se potrivesc stilului mediteranean, stilului western, stilului scandinav şi stilului renascentist. Din nou, un living eclectic aşezat atât de bine!

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI