TIOR

Idei pentru amenajare unui living mic

În toate camerele mici trebuie să măsori totul de mai multe şi să te gândeşti cât mai mult la soluţii de economisire a spaţiului; la fel şi în living. Există apartamente foarte spaţioase, care au livinguri unde îţi poţi construi un palat, dar foarte multe dintre apartamentele din România nu sunt suficient de încăpătoare pentru spriritele însetate de libertate şi iubitoare de spaţii vaste. Aşadar... trebuie să discutăm şi despre amenajarea camerelor mici, pentru ca tu să ai de unde te inspira.

 

Canapea îngustă + masă ajustabilă

 

Uite cum arată mobilierul din prima imagine din galeria foto: canapea îngustă, aşezată pe colţ oferă un plus de energie prin coloritul său, dar şi loc pentru mai multe persoane. În acelaşi timp, masa ajustabilă poate fi pregătită pentru cocktail-uri, pentru o gustare sau, cine ştie, poate chiar pentru o masă cu cei dragi.

 

De aceea ai nevoie de o masă ajustabilă în living: pentru a-i putea modifica înălţimea sau dimensiunile blatului, în funcţie de activităţile pe care vrei să le întreţii aici şi să poţi transforma rapid camera aceasta din living în dining.

 

Un pat rabatabil şi ceva în plus

 

Paturile rabatabile sunt adevărate salvatoare de spaţiu, mai ales dacă primeşti des oaspeţi nocturni. Dar acestea sunt chiar şi mai uşor de apreciat când au dublă utilizare: dacă atunci când patul este strâns, pe partea cealaltă a patului sunt rafturi, boxe, decoraţiuni (tablouri) şi/sau o canapea sau o bancheta, aceasta este piesa de mobilier ideală!

 

Masă extensibilă

 

Dacă îţi place să primeşti oaspeţi la masă, atunci trebuie să ai tot ce îţi trebuie pentru a putea să îi primeşti: scaune pentru toată lumea şi o masă în jurul căreia să va puteţi strânge cât mai mulţi. Desigur, nu vei avea tot timpul casa plină de oameni, iar atunci când oaspeţii pleacă nu îţi doreşti decât să ai spaţiu şi, deci, să strângi masa.

 

Mobilier deştept

 

Despre mobilierul deştept am mai discutat şi în articole mai vechi, iar prin "mobilier deştept" ne referim la mobilierul multifuncţional sau cu utilizare (cel puţin) dublă. De exemplu, dulapul din care poţi trage un blat pe şine pentru a-l transforma în birou sau un pat pe şine mascat de un soi de podium, aşa cum vezi în ultima imagine din galerie.

 

Desigur, poţi să te orientezi şi către banchete sau taburete care sunt, în acelaşi timp, şi spaţii de depozitare, mese şi scaune care se pliază şi se pot depozita în dulapuri, balansoare care au şi o mini-măsuţă rabatabile în lateral şi aşa mai departe.

 

Dacă vrei şi mai multe idei, poţi parcurge şi articolul acesta.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI