TIOR

Idei de design modern pentru amenajarea livingului

Livingul poate fi amenajat după criterii moderne, după criterii tradiţionale sau după caracteristicile unui stil anume de amenajări interioare: asiatic, nordic, shabby chic, elisabetan etc. Personalitatea ta va fi primul criteriu după care vei alege felul în care să amenajezi livingul. Apoi va trebui să ţii cont de dimensiunile camerei care va deveni living şi de poziţionarea camerei în raport cu punctele cardinale, precum şi de cât de largi sunt ferestrele şi de posibilităţile de extindere sau compartimentare ale camerei.

 

Rolul principal al livingului: socializarea

 

Chiar şi într-un living modern, cel mai important lucru este socializarea şi comunicarea. În living, de obicei, se stâng şi membrii familiei, şi prietenii (pe rând sau în acelaşi timp, nu contează). Este important ca mobilierul să fie aşezat în aşa fel în cât să faciliteze comunicarea dintre persoanele prezente în living.

 

De obicei, se recomandă ca dulapurile şi spaţiile de depozitare să fie aşezate pe marginea camerei, iar în centru să existe o canapea sau două, cu un număr variabil de fotolii asortate, aşezate în cerc, faţă în faţă sau în formă de semicerc, aşa cum se poate observa şi în fiecare dintre imaginile din galeria foto. Desigur, trebuie să asiguri un locşor la îndemâna tuturor unde să stea aperitivele sau băuturile, după caz – sau măcar telefoanele şi telecomenzile.

 

Un beneficiu important: flexibilitatea cromatică

 

Flexibilitatea cromatică este foarte importantă atunci când amenajezi interiorul locuinţei tale. Pentru că fiecare ins este rege la el acasă, vei putea alege orice culoare pentru orice încăpere, însă chiar şi acestă libertate este limitată de obişnuinţa de a vedea baia albă, verde sau albastră şi bucătăria în nuanţe neutre.

 

Dacă ai alege stilul asiatic, ar trebui să te orientezi în special către nuanţe neutre, pentru stilul nordic ar trebui să alegi nuanţe reci, iar în stilul mediteranean există o tendinţă incontestabilă către nuanţe calde.

 

Totuşi, pentru stilul modern, dacă nu cumva îţi surâd influenţe culturale ale vreunui popor anume, poţi alege orice culoare. Iar acest lucru se poate vedea şi în imaginile din galeria foto, şi în imaginile din celelalte articole despre amenajarea livingului.

 

Despre ornamete şi accesorii, numai de bine

 

Modernismul are avantajul posibilităţilor multiple: decoraţiunile şi accesoriile pot fi ori clasice, ori abstracte, ori tradiţionale şi aşa mai departe. Aşadar, vei putea alege ca decoraţiuni figurine micuţe şi bine conturate sau o sculptură voluminoasă abstractizată, tablouri în ulei înrămate în crengi aşezate cu chibzuinţă sau fotografii imense şi fără ramă. Joacă-te cu ornamentele care se potrivesc gusturilor tale oricum vrei! Şi nu uita de pernuţele decorative şi de covoare!

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI