TIOR

Exercitiu de creatie: amenajarea unui living artistic

Dacă vreţi un living care să primescă cel puţin un „wow!” la fiecare vizită, un living care să vă umple de energie şi care să vă facă să tresăriţi de emoţie şi de mândrie, atunci va trebui să vă dedicaţi în întregime acestui proiect: amenajarea livingului.

 

Vom începe cu laturile camerei: zugrăviţi pereţii într-o culoare puternică. Nu neaparat închisă, doar puternică: verde crud, albastru electric sau azur, galben lămâi şi aşa mai departe. Pe unul dintre pereţi trebuie să existe o pictură murală cu o explozie de culori sau un tablou hand made din împletituri cu texturi diferite.

 

În cazul în care picturile murale sau tablourile bizare nu sunt pe gustul dumneavoastră, optaţi pentru 3 sau 6 tablouri pictate în aceeaşi serie.

 

Pe peretele opus va trebui să existe fie câteva rafturi amplasate asimetric, fie rafturi ordonate din zidărie. Acestea din urmă vor fi ceva mai greu de zugrăvit, însă aspectul final va oferi o recompensă pe măsură. Pe rafturi se vor afla cărţi, o colecţie de viniluri sau colecţie de filme. Puteţi strecura printre ele câteva obiecte de decor de tipul suvenirurilor: pietre, scoici sau cutii de bijuterii etc.

 

Pe jos trebuie să fie parchet şi, dacă vă doriţi un covor, cel mai indicat ar fi unul din cele din cânepă, după modelul covoarelor bunicii. Măsuţa de cafea va trebui să fie diformă sau rotundă, dar cu blat din sticlă sau din mozaic. Pentru aceasta puteţi alege o culoare neutră: gri, alb, crem sau o nuanţă foarte deschisă a culorii pereţilor.

 

Alegeţi ca piesă de mobilier centrală o canapea: încercaţi să fie cât mai moale, mai încăpătoare şi mai confortabilă. De o parte şi de alta puteţi aşeza scaune din împletituri sau taburete moi (cu sau fără arcuri), astfel încât să formaţi un semicerc.

 

Spre fereastră puteţi aşeza un birou unde să lucraţi sau să daţi frâu imaginaţiei, în funcţie de tipul locului de muncă şi de pasiunile fiecărui membru al familiei dumneavoastră. În locul acestuia puteţi oricând să puneţi un pian sau un suport pentru planşele de pictură.

 

Va trebui să aveţi foarte mare grijă la combinarea culorilor: alegerea culorilor şi nuanţelor nepotrivite pot duce la un eşec estetic total. Mergeţi pe nuanţele unei singure culori, alegând doar câteva obiecte de decor pentru contrast.

 

De asemenea, nu uitaţi să luminaţi corespunzător camera: folosiţi veioze şi lămpi cât mai multe şi mai diversificate şi profitaţi la maximum de potenţialul luminii naturale. Pentru gusturi ceva mai cuminţi, văruiţi camera în alb şi alegeţi toate celelalte obiecte colorate: rafturi curcubeu, canapea cu husă portocalie sau vernil, covor gălbui şi aşa mai departe.

 

Pentru şi mai multă ordine, însă fără să pierdeţi spiritul artistic îndrăzneţ, puteţi opta pentru un living monocromatic – variaţiunile de culoare, dar şi riscurile, vor fi minore.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

904.76 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI