TIOR

Doza de inspiratie greceasca – un pic aici, un pic acolo

Modelele de inspirație grecească au doza perfectă de flexibilitate. De aceea, le putem regăsi în orice casă, am putea spune că în orice încăpere. Să vedem, însă, cum putem realiza amenajarea livingului, bazându-ne pe un cunoscut model grafic din Grecia adus.

Forme, în loc de culori

În lumea amenajărilor interioare, livingul se poate bucura de numeroase variante decorative. Atunci când obtezi pentru elemenete grecești, inevitabil te vei gândi la nuanțe potrivite zonei mediteraneene, alb și albastru deschis. Totuși, nu ar trebui să te lași atras doar de cromatica acestui stil grecesc, ci și de formele geometrice care se pot regăsi pe atât de multe suprafețe: mobilier, obiecte decorative.

Modelul infinitului

Modelul grafic prezent în galeria foto pe diverse elemente de home design este un simbol recunoscut în Grecia antică. Explicația acestuia constă în continuitatea sa liniară ce inspiră infinit, prieteni, dragoste și chiar cele patru anotimpuri. Bazându-se pe o „răsucire” a liniilor de design, modelul pare a fi atemporal și adaptabil pieselor de inters dintr-un living.

Variante grecești

În amenajările interioare întâlnim adesea diferite variante ale modelului grecesc discutat. Cu toate acestea, ideea de bază este reprezentată de un design geometric, continuu. Acest tip de design, îndrăzneț l-am numi noi, se regăsește în sculptura ceramicii din templele istorice. În cazul amenajării livingului, putem opta pentru diferite obiecte sau piese de mobilier care să respecte acest model grecesc: covor, fotolii, perne decorative, draperii.

Design continuu

Materialele ce imbracă scaunele sau cele care acoperă ferestrele sunt destinate unui design continuu, ceea ce va accentua înălțimea camerei. Astfel de materiale nu sunt estompate vizual, căci privirea urmărește fiecare detaliu geometric. Dacă vorbim despre un covor cu model de inspirație grecească, acesta poate fi regăsit pe întreaga suprafață. În schimb, pentru o draperie poate fi potrivit un chenar ce evidențiază liniile drepte ale designului grecesc.

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI