TIOR

Dining + bonus

În locuinţa unei familii, adesea sufrageria este şi dining, şi living, şi cabinet personal. Cum amenajezi o sală de mese multifuncţională şi confortabilă pentru tine şi ai tăi? În primul rând, va trebuie să stabileşti ce tipuri de activităţi vor avea loc aici. În al doilea rând, trebuie să ştii că totul va fi amenajat de numărul de scaune de la o masă.

 

Ce se face aici?

 

Într-un dining multifuncţional se ia masa, bineînţeles. Dar această cameră poate deveni foarte uşor sală de lectură, locul perfect pentru şedinţele de familie, locul pentru jocuri de societate (boardgames, poker, fazan şi alte joculeţe ce nu presupun prea multă mişcare), locul unde cei mici îşi fac temele sub supravegherea pasivă a părinţilor sau locul unde vei rezolva rapid câteva sarcini ce ţin de serviciu. Totuşi, nu trebuie să transformi niciodată masa din dining într-un birou pentru lucrul de acasă.

 

Cu culori sau fără?

 

Precum poţi vedea şi în galeria foto, există biblioteci colorate şi biblioteci în nonculori sau culori neutre, biblioteci cu cărţi pestriţe sau cărţi legate la fel, tot felul de modele de scaune, mai colorate sau mai puţin colorate.

 

Din punct de vedere estetic, recomandarea este una singură: încearcă să creezi un spaţiu echilibrat cromatic şi unde formele se îmbină armonios, pentru a avea un loc calm, relaxant şi primitor unde să iei masa alături de cei dragi. În rest, alegerea culorilor, a scaunelor, a mesei, a feţelor de masă (dacă e cazul) şi a celorlalte decoraţiuni (covoare, perdele, corpuri de iluminat, tablouri etc) depind de gusturile fiecăruia.

 

Numai impresii...

 

Dacă eşti dintre acele persoane cărora nu le place ideea de a avea o bibliotecă acasă, pentru că există bibliotecile publice şi cărţile în format electronic şi pentru că a avea o bibliotecă înseamnă că este nevoie de migală când faci curat şi aşa mai departe, poate chiar este mai bine să nu ai o bibliotecă.

 

Dar dacă îţi place aspectul acesteia, poţi oricând să comanzi un tapet care să îţi decoreze unul sau doi dintre pereţi şi care să aibă aspectul unei biblioteci, aşa cum se întâmplă în ultima imagine din galeria foto.

 

Pentru mai multe recomandări pentru amenajarea dining-ului, click aici. Pentru sugestii pentru alegerea bibliotecii şi amenajarea unor locuri confortabile pentru lectură în interiorul propriei locuinţe, poţi apela la articolele de aici sau de aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI