TIOR

Cum obtii un living luxos?

Adesea, luxul este sinonim cu opulenţa. Totuşi, dacă îţi doreşti un living luxos trebuie să ţi-l poţi permite fără a-ţi stânjeni privirile sau... bugetul anual. Cum ai putea face acest lucru? Eduard Căliman a demonstrat că se poate, atunci când a amenajat livingul din galeria foto.

 

Într-adevăr, în galeria foto este arătat un singur living, fotografiat din diferite puncte şi în diferite condiţii de luminozitate.

 

Mobilier voluminos, dar simplu

 

Pe lângă faptul că pentru amenajarea unui astfel de living va trebui să alegi cea mai spaţioasă cameră din casă, va trebui să alegi cu grijă şi piesele de mobilier. Este recomandat ca mobilierul, pentru că se cere a fi voluminos (pentru a oferi cât mai mult spaţiu pentru şedere sau pentru depozitarea diferitelor obiecte), să fie cât mai simplu ca design (texturi cât mai simple, formă simplă, paletă cromatică simplă).

 

Eventual, alege mobilier fără accesorii sau cu accesorii ce pot fi omise cu uşurinţă: comoda şi dulapurile vor fi dintr-o singură culoare şi fără mânere, ci cu alte sisteme de închidere (culisare sau prin apăsare), canapeaua va fi dintr-o singură culoare şi pernuţele de pe aceasta vor avea huse asortate şi aşa mai departe.

 

Delimitarea zonelor

 

Bineînţeles că, după ce ai ales piese de mobilier după recomandările de mai sus va trebui să le aşezi strategic în camera pe care vrei să o transformi în livingul spectaculos pe care îl meriţi.

 

De exemplu, marea canapea pe care ţi-am recomandat-o mai sus o poţi aşeza fix în mijlocul camerei, aşa încât acest spaţiu va fi împărţit în două zone: zona pentru dining şi zona media, destinată relaxării, timpului pentru familie sau micilor petreceri de acasă, în funcţie de dispoziţia, resursele sau preocupările tale. Despre camera pentru media poţi citi mai multe aici, iar despre dining vei găsi sugestii pentru toate gusturile aici.

 

Accesorii "luxoase"

 

Îţi poţi permite să alegi câte un candelabru pompos pentru fiecare dintre cele două zone pe care le-ai obţinut prin poziţionarea canapelei în mijlocul camerei. Ideal ar fi ca fiecare dintre cele două candelabre să aibă întrerupător separat, pentru a putea să controlezi gradul de luminozitate al camerei.

 

În acelaşi timp, îţi poţi permite să contrastezi simplitatea camerei decorate până în acest moment cu ornamente opulente: oglinzi mari cu rame extravagante, piese de mic mobilier cu paletă cromatică total diferită şi texturi fine, aranjamente deosebite sau obiecte de artă personalizate.

 

Dacă, totuşi, acest gen de încăpere nu îţi este pe plac, poţi găsi mai multe sugestii pentru amenajarea livingului aici.

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI