TIOR

Cum iti alegi culoarea pentru living?

Cel mai adesea, livingul este camera unde personalitatea este cel mai detaliat exprimată – culori, texturi şi ornamente, toate se întâlnesc aici. Tocmai de aceea este important să alegi culorile potrivite pentru livingul tău.

 

În galeria foto vei vedea că sunt exemplificate livinguri în culori diferite, cu mai multe sau mai puţine nuanţe sau dominate de o singură culoare, ce va fi temperată cu ajutorul unor elemente neutre sau al nonculorilor.

 

Asortezi pereţii cu mobilierul sau mobilierul cu pereţii?

 

Depinde ce ai deja, ce vrei să schimbi şi ce poţi să schimbi. Dacă nu poţi (poate stai cu chirie, de exemplu) să zugrăveşti pereţii în culoarea pe care ţi-o doreşti, atunci va trebui să îţi personalizezi mobilierul – huse, cuverturi şi autocolanţi, iată care vor fi prietenii tăi.

 

Iar dacă poţi face orice modificare îţi doreşti şi trebuie să porneşti de la 0, atunci va trebui ca înainte de toate să alegi culoarea dominantă din această cameră. Va trebui să ţii cont, în primul rând, de gusturile personale, şi, în al doilea rând, de culorile care sunt în restul casei, de spaţiul disponibil şi de cât de voluminos va fi mobilierul.

 

Desigur, va trebui să iei în considerare şi efectul pe care fiecare culoare îl are asupra dispoziţiei tale şi va trebui să te gândeşti la toate acestea înainte să arunci pe pereţi o găleată de var albastru electric şi să comanzi canapeaua aceea violet care ţi-a plăcut în catalogul de la nu ştiu ce magazin de mobilă.

 

Aduni totul din mers?

 

Nu, aceasta nu este întotdeauna cea mai bună idee. Vezi tu a doua imagine din galeria foto? Parcă ceva nu îşi are locul acolo, nu-i aşa? Canapeaua învelită cu cearşaful acela alb ar trebui să fie un element surpriză care să facă legătura între toate celelalte elemente care par aduse de apă la mal. În acelaşi timp, s-ar putea să fie mai bine să fie înlocuit şi covorul.

 

Elementele dintr-o cameră trebuie să se potrivească din punct de vedere cromatic. Dacă le-ai cumpărat deja sau dacă le aveai şi nu te poţi despărţi de ele şi nu se potrivesc într-o altă cameră, alege accesorii (pernuţe decorative, cuverturi, huse, pături pe care să le laşi pe un fotoliu etc) sau decoraţiuni pentru restul camerei care să conţină toate culorile dintr-o cameră şi, astfel, să se recupereze armonia cromatică a lucrurilor pe care le aduni în living.

 

Îţi doreşti un stil anume pentru livingul tău?

 

Dacă îţi doreşti un stil anume pentru living, atunci va trebui să ţii cont şi de caracteristicile acestuia. De exemplu, dacă vrei un living minimalist, vei alege o singură culoare şi vei completa totul ori cu alb şi negru, ori cu elemente în culori neutre (obiecte din lemn).

 

Dacă vrei un living tradiţional te vei îndrepta către culorile bogate, cum sunt kaki-ul, vişiniul (nu uita că anul acesta se poartă marsala) şi bleumarinul, dar alege şi texturile potrivite şi designul potrivit al obiectelor pe care le aşezi în living.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI