TIOR

Cum faci un living sa fie mai des folosit?

Cum faci un living să fie folosit mai des? Îl amenajezi în aşa fel încât să aibă minimum două posibile utilizări. Mai exact, amenajezi o zonă de relaxare şi socializare (ceea ce este, de fapt, livingul) şi o zonă unde să serveşti masa alături de cei dragi: un dining. Această idee este excelentă mai ales pentru un living amenajat în open space sau atunci când bucătăria este foarte mică.

 

Ce formă să aibă masa?

 

Ce formă are masa? Şi ce dimensiuni? Masa din dining nu trebuie să fie nici foarte pitică, nici prea înaltă. Cât despre formă, aceasta depinde numai şi numai de gusturile, preferinţele şi nevoile tale. De exemplu, de numărul de meseni, de spaţiul disponibil, de preferinţa pentru obiecte atipice, pentru forme rotunde sau pentru forme ascuţite.

 

Unde vă aşezaţi?

 

La masă! Dar nu pe masă, ci în jurul mesei. Şi, dacă am stabilit acest lucru, te întrebăm din nou: unde vă aşezaţi? Între variante sunt canapelele, fotoliile şi scaunele, dar poţi oricând să aşezi în jurul mesei balansoare (fotolii din acelea pe şine arcuite), leagăne (serios, leagăne de interior), banchete şi alte astfel de piese de mobilier pe care se poate şedea.

 

Numărul locurilor unde vă puteţi aşeza la masă trebuie să corespundă numărului obişnuit de meseni, dar şi să poată fi suplimentat oricând aveţi oaspeţi. În acest sens este recomandat să ai undeva în locuinţa ta stivuite şi câteva scaune pliabile, eventual din cele cu pernuţă pentru şezut.

 

Unde este locul potrivit pentru amenajarea unui dining?

 

Ideal ar fi ca această zonă pentru servirea mesei să fie amenajată în apropierea unei ferestre, căci lumina naturală este întotdeauna mai bună decât lumina artificială, iar la masă, fie ce-o fi, este nevoie de lumină!

 

Apoi, ar fi ideal ca diningul să nu fie amenajat în mijlocul livingului, pentru ca şederea la masă să nu întrerupă şi să nu bruieze alte activităţi ale celor ai casei. Aşadar, într-un colţ relativ intim, prietenos, suficient de bine luminat, fără curenţi puternici de aer şi relativ aproape de minimum una dintre căile de acces în cameră (de preferat, de cea mai apropiată de bucătărie).

 

Şi să nu uiţi elementele specifice diningului!

 

Ce îţi trebuie în dining? În afară de masă şi de locurile de şezut, vei avea nevoie de încă o piesă micuţă de mobilier unde să ai depozitată măcar o parte din veselă şi tacâmuri, dacă nu chiar toate. Apoi, va trebui să decorezi frumos toată zona şi să nu uiţi să aşezi ceva proaspăt pe masă: plante în ghiveci, flori proaspete în vază sau un bol cu fructe proaspete.

 

Mai multe despre amenajarea unui dining poţi citi oricând în articolele pe care le-am pregătit până acum pentru tine şi pe care le poţi găsi aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI