Cum ar fi sa ai livingul afara?

06-07-2014 / Blog amenajari living

De ce ai avea livingul afară? Pentru că, aşa cum am mai discutat, este bine să te bucuri de natură şi de toate colţurile proprietăţii tale. De ce nu ţi-ai exploata grădina, veranda, terasa sau balconul pentru amenajarea livingului afară? Este adevărat că aceasta este o idee de inspiraţie occidentală, dar nu există niciun lucru ce te-ar putea opri să optezi pentru amenajarea livingului afară – poate numai lipsa unui spaţiu afară.

 

Cât de „afară”?

 

Dacă te-ai hotărât că vrei şi tu livingul afară înseamnă că ai văzut deja imaginile din galeria foto şi, deci, ai văzut şi cum se poate amenaja livingul afară: pe verandă, pe terasă ori în grădină. Dacă ai grădină, îl poţi amenaja pur şi simplu într-o zonă a grădinii sau în interiorul unui foişor, iar dacă eşti o fire creativă, ai putea chiar să îl amenajezi în căsuţa din copac, deşi această alegere nu ar mai înseamna chiar „afară”.

 

Un living afară poate avea aerul acela primitor şi călduros din interior (mai ales dacă îl amenajezi pe terasă sau pe verandă şi, deci, tot pe amprenta casei) sau poate avea aerul unui lounge unde chiar şi tu, proprietarul, te vei simţi ca şi cum ai fi în vizită – depinde şi de amplasare, dar şi de modul în care amenajezi mai departe.

 

Ce să nu lipsească?

 

Fotoliile şi canapelele bineînţeles că nu pot lipsi, precum nici măsuţa din mijlocul acestora nu poate lipsi cu desăvârşire: poate fi înlocuită cu o buturugă, poate fi o măsuţă pliabilă, poate fi un taburet care ar fi convertit imediat în măsuţă de cafea prin aşezarea unei tăvi pe el, dar nu poate lipsi cu desăvârşire. Apoi, ar fi bine să nu lipsească pernuţele pentru canapele: cel mai probabil, vei alege mobilier de exterior, iar acesta poate fi destul de incomod în lipsa pernelor.

 

Bineînţeles, nu pot lipsi corpurile de iluminat, dar şi acestea trebuie să fie din cele speciale pentru exterior, bine izolate, pentru a nu avea probleme cu întreaga instalaţie electrică de fiecare dacă când plouă puţin sau cine ştie ce se mai întâmplă cu produsele de iluminat de afară.

 

Spre deosebire de un living în interior, cel din exterior nu are nevoie de covoare (bine, şi cel din interior poate fi scutit de acest accesoriu), nici de perdele, nici de tablouri, dar poate fi decorat cu arbuşti şi tot felul de flori şi de sculpturi ce nu şi-ar putea găsi locul în interiorul casei.

 

Iar dacă nu poate fi pentru totdeauna...

 

Atunci amenajează-l în aşa fel încât să îl poţi strânge cu uşurinţă la sfârşitul toamnei, când nu se mai poate sta afară prea mult fără să îngheţi. De exemplu, una dintre canapele poate fi cimentuită afară (ca în a treia imagine din galeria foto), dar pernele de pe ea şi fotoliile (extensibile sau nu) pot fi băgate în casă. Iar la primăvară aminteşte-ti despre articolul despre întreţinerea mobilierului de exterior.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.