TIOR

Cum alegi corect pernutele decorative

Nu toate pernuţele decorative se potrivesc oricum şi oriunde. Va trebui să îţi alegi cu atenţie pernuţele decorative pe care le aşezi în living, doar ştii că detaliile contează. După ce analizezi cu atenţie culorile deja existente în cameră, poţi alege şi paleta cromatică ce ar trebui să se regăsească în aceste obiecte de decor de mici dimensiuni.

 

Nu uita că pernuţele decorative pot avea diferite forme, culori, dimensiuni şi texturi, aşa încât se vor  putea adapta stilului pentru care ai optat la amenajarea livingului, indiferent care ar fi acesta.

 

Ia în considerare preţul.

 

Preţul va fi întotdeauna un criteriu bun pentru a alege decoraţiunile în jurul casei. În funcţie de care îţi sunt priorităţile şi de felul în care ţi-ai repartizat bugetul, vei alege diferite tipuri de pernuţe decorative, brand-uite ori ba, mai scumpe ori mai ieftine, lucrate manual sau produse pe bandă rulantă de marii fabricanţi de decoraţiuni pentru casă.

 

Va trebui să iei în calcul şi mici erori de bugetare, cum ar fi achiziţionarea unei pernuţe care îţi place foarte mult, chiar dacă preţul său era estimat iniţial pentru două pernuţe sau cheltuirea unei sume mai mari pe alte decoraţiuni şi necesitatea de a adapta noua sumă achiziţionării de pernuţe decorative sau de materiale pentru pernuţe decorative pe care să le confecţionezi chiar tu.

 

Atinge-le: îţi place materialul? Se potriveşte textura?

 

Materialul pernuţelor decorative trebuie să fie ori foarte potrivit materialului din care este făcută husa pentru canapea, ori foarte contrastant. De asemenea, trebuie să ţii cont de materialul din care sunt făcute pernuţele decorative sau husele acestora în mod special dacă ai animale de companie sau copii.

 

Ţine cont de paletă cromatică şi imprimeuri.

 

Şi culorile dintr-o ţesătură, şi imprimeurile contează deopotrivă, chiar şi atunci când pernuţele au huse. Impactul vizual trebuie luat în calcul tot timpul pentru a aşeza pernuţele în cea mai bună ordine cu putinţă. Ideal ar fi să optezi pentru pernuţe care au imprimeuri ce reunesc toate culorile din cameră sau să ai mai multe pernuţe aşezate una lână cealaltă şi împreună să redea fiecare nuanţă prezentă în camera pe care o ornezi.

 

Paletă cromatică poate însemna jocul dintre culori calde, jocul dintre culori reci, jocul dintre culori neutre, alternarea culorilor neutre cu o singură culoare sau cu o învălmăşeala de culori sau poate însemna adunarea mai multor culori intense într-o singură cameră, aşa cum se poate vedea în ultima imagine din galeria foto.

 

Poţi găsi aici mai multe despre pernuţele decorative.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI